Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Σταυρίδης...


Λίγο πριν την ανατολή της νέας ημέρας, έφυγε από τη ζωή σήμερα, έπειτα από μάχη έξι μηνών με τον καρκίνο ο Στέλιος Σταυρίδης. 
Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από την Σμύρνη. 
Μέχρι τις τελευταίες στιγμές, εργαζόταν από το νοσοκομείο, παρακολουθούσε τα πάντα και έκανε σχέδια για το μέλλον. 
Με μια αισιοδοξία και ένα πάθος που μας κατέπλησσε όλους.
 Ήθελε να πάει στη Ρόδο σε ένα ταξίδι που είχε υποσχεθεί στη γυναίκα της ζωής του. 
Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, δεν βαρυγκόμισε, δεν γκρίνιαξε για την μεγάλη ταλαιπωρία που περνούσε. 
Αγαπούσε τους νέους ανθρώπους και τους έδινε ευκαιρίες.
Αγαπούσε τους ανθρώπους, ακόμη κι αυτούς που δεν έπρεπε...
Από όσες εταιρίες κι αν πέρασε στην πλούσια καριέρα του, ιδιωτικές και δημόσιες, οι άνθρωποι τον λάτρεψαν. Από τους απλούς εργαζόμενους, μέχρι τα στελέχη.
Ήταν ο άνθρωπος που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκανε την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση στην Ελλάδα.
Ήταν ο άνθρωπος που ήθελε με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλλει στην αλλαγή της Ελλάδας.
Πίστευε στις δημιουργικές ικανότητες του Έλληνα, τις οποίες τα κόμματα είχαν "καταπιέσει".
Φιλελεύθερος, με μεγάλες ευαισθησίες, έκανε πάρα πολλά, πάντα διακριτικά και χωρίς δημοσιότητα.
Η εταιρία του είχε βραβευτεί ουκ ολίγες φορές, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για το καλύτερο περιβάλλον εργασίας και τις παροχές προς τους εργαζόμενούς του.
Θα μπορούσα να γράφω ημέρες...  
Σε ένα από τα τελευταία του άρθρα έγραφε:  
"Ο άνθρωπος από τη φύση του, βολεύεται, ωραιοποιεί καταστάσεις και αποφεύγει να δει κατάματα την πραγματικότητα, ιδίως όταν αυτή είναι άθλια. Έτσι, καταντήσαμε κοινωνία εγκληματικής ανοχής. Καλλιεργήσαμε την συντεχνιακή αντίληψη και φτάσαμε ο ένας να ζει σε βάρος των άλλων. Ξεχνάμε συχνά παραδοσιακές αξίες και αρχές και κοιτάμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, ακόμα κι αν αυτό είναι προκλητικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο γκρέμισμα αυτού του αυτοκαταστροφικού φρενοκομείου και να κτίσουμε δημιουργικά το μέλλον μας και των παιδιών μας. Οι Έλληνες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και το έχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει. Αλλάζοντας νοοτροπία και πρακτικές, με σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και υψηλούς στόχους, το μέλλον μας ανήκει. Ο κομματισμός, η συντεχνιακή αντίληψη, ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, βουλιάζουν καθημερινά την Ελλάδα. Ας δούμε την αλήθεια και ας παλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να άρουμε την σημερινή αθλιότητα. Με κοινωνική και όχι συντεχνιακή, αντίληψη. Με υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμό. Ας γινόμαστε κάθε μέρα λίγο καλύτεροι και ας εργαστούμε σαν ομάδα. Στηρίζοντας και ελέγχοντας ο ένας τον άλλον. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η δική μας ευημερία περνάει μέσα από την ευημερία των γύρω μας !".
Ήταν παντρεμένος με την Κεφαλονίτισσα Τζέλη Γασπαράτου, με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξη και την Χριστίνα. 
Είχε δίπλωμα Μηχανολογίας του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. 
Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά. Είχε μακρά και επιτυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013. 
Η πλούσια καριέρα του περιελάμβανε, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες. 
Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.
Ήταν ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Η Piscines Ideales βραβεύθηκε κατ’επανάληψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το εργασιακό της περιβάλλον : Για 3 συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς (Best Workplace) στην Ελλάδα και μέσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ το 2009 κατέλαβε την 1η θέση πανευρωπαϊκά. 
Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν: 
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ. 
Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος. 
Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες). 
Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Δ.Σ. 
Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος. 
Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ. 
Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων. 
Πρώην Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα. 
Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. 
Αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων. 

Καλό ταξίδι Στελλάρα!!!
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου