Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ρόδος και Σμύρνη σε τροχιά συνεργασίας και συμπόρευσης


"Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα προσπαθειών μας, είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα θετικά. Οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο χωρών μας, κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Εμείς οι επιχειρηματίες πρέπει να προχωρήσουμε ακόμα πιο τολμηρά, και να υπερπηδήσουμε στερεότυπα και εμπόδια. Βλέπουμε να ανακοινώνονται σημαντικές, μεικτές συνέργειες Ελληνικών & Τουρκικών επιχειρήσεων, στον τομέα του τουρισμού. Ελπίζω η τάση αυτή να ενισχυθεί περαιτέρω. Βλέπουμε την αύξηση της μεταξύ μας κίνησης, που πυροδότησε η λειτουργία VISA CENTERS στην Αττάλεια και στο Μπόντρουμ, και η ευέλικτη εφαρμογή της Εξαίρεσης Συνθήκης Σένγκεν, η οποία πιστεύουμε ακράδαντα πως πρέπει να συνεχιστεί, και εργαζόμαστε επίμονα για αυτό. Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. 

Αντίθετα πρέπει να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά, για την άρση των προβλημάτων που εμποδίζουν την περαιτέρω μεταξύ μας συνεργασία. Μόνο με την ενίσχυση της συνεργασίας μας, μπορούμε να παραδώσουμε στις χώρες και στις περιοχές μας, τα οφέλη που τους αναλογούν. Δεν θα μπορούσα κλείνοντας, ως πρόεδρος της ΕΞΡ, να μην προσκαλέσω όλους τους Τούρκους πολίτες, να επισκεφτούν το πανέμορφο νησί μας, τη Ρόδο. Και να τους διαβεβαιώσω για ακόμα μια φορά, ότι θα τύχουν θερμής υποδοχής, μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον κόστους και υπηρεσιών, (Value for Money), για το οποίο η Ρόδος έχει βραβευθεί επανειλημμένως".
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου σε ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε το Επιμελητήριο της Σμύρνης για την τουριστική συνεργασία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με τη Σμύρνη.
Ο κ. Καμπουράκης υπογράμμισε ότι   "Είναι βαθιά πεποίθησή μου, εδώ και χρόνια, πως η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, μπορεί να αποφέρει μεγάλα αμοιβαία οφέλη. Ξέρετε, ο Τουρισμός είναι το κατεξοχήν πεδίο, στο οποίο πρέπει να κυριαρχήσει η λογική, των συνεργειών & της συνεργασίας. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το μέλλον, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας, τον στείρο ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε να χαιρόμαστε ο ένας για τα προβλήματα του άλλου, προσβλέποντας στα όποια πρόσκαιρα οφέλη, στα μερίδια της αγοράς, από την κρίση στην Ελλάδα, ή την αστάθεια στην Τουρκία. Πιστεύω ακράδαντα, λαμβάνοντας υπόψη και τις παγκόσμιες τάσεις των ταξιδιωτών, ότι η μόνο η προώθηση συνδυαστικών τουριστικών πακέτων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των δύο προορισμών, στην παγκόσμια σκακιέρα. Παρακινώντας τους επισκέπτες να έρθουν σε μια προνομιούχο περιοχή, με κοινά χαρακτηριστικά. Η μεγάλη τουριστική αγορά της Τουρκίας και ειδικότερα της Σμύρνης, και η ελκυστικότητα της Ρόδου, είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό, κοινό τουριστικό πακέτο".

Και κατέληξε: " Αυτό ακριβώς θα πρέπει για μένα, να αποτελέσει το μέγιστο στόχο της τολμηρής και πρωτοπόρας επιχειρηματικότητας, του τουριστικού κλάδου των δύο χωρών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου