Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κύριε Δήμαρχε της Ρόδου...


 ...είναι δυνατόν μεγάλο ξενοδοχείο, μεγάλου ομίλου να πετάει τα λύματα στο ποτάμι που καταλήγει στη θάλασσα, εκεί που βρίσκονται άλλα ξενοδοχεία και απολαμβάνουν το μπάνιο τους οι τουρίστες; 

- Απαιτείται έρευνα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας, του Ε.Ο.Τ. και των δικαστικών αρχών του νησιού 

Σήμερα αποκαλύπτουμε μια σειρά φωτογραφιών που αποδεικνύουν ότι μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, μέλους σημαντικού ξενοδοχειακού ομίλου, στη νότια Ρόδο, αδειάζει τα λύματά του σε ρυάκι της περιοχής, το οποίο 500 μέτρα μετά εκβάλλει στην θάλασσα, σε σημείο που και ξενοδοχεία άλλα λειτουργούν, αλλά και τουρίστες κάνουν το μπάνιο τους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες αφενός ο βιολογικός καθαρισμός του εν λόγω ξενοδοχείου υπολειτουργεί για ευνόητους λόγους και αφετέρου η δυναμικότητά του μπορεί να καλύψει ( αν λειτουργούσε κανονικά ) τα νόμιμα δηλωμένα δωμάτια και όχι τα πραγματικά που είναι 50% περισσότερα. 
Και αν οι υπηρεσίες δεν αναγνωρίζουν την περιοχή μπορούν να μας πάρουν να τους υποδείξουμε το σημείο. 
Δήμαρχος, Περιφερειάρχης και Ε.Ο.Τ., πρέπει άμεσα να αναλάβουν δράση.

Ντροπή !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΓ: Οι φωτογραφίες είναι δικές μας...

1 σχόλιο:

  1. Όπως γίνεται πάντα για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συγκεκριμένο θέμα στη δημοτική αρχή και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, με εντολή δημάρχου προωθήθηκε η καταγγελία σας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Δωδεκανήσου), ώστε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να διερευνήσει την υπόθεση.
    Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, αυτού του είδους οι έλεγχοι γίνονται από συνεργείο που συγκροτεί η Περιφέρεια και στο οποίο μετέχει και ένας υπάλληλος του Δήμου. Ο Δήμος Ρὀδου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγγελία σε αυτόν, προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διερεύνηση της καταγγελίας και τον καταλογισμό, αν χρειαστεί, από την αρμόδια υπηρεσία, είτε δική του είτε άλλου διοικητικού οργάνου.

    Αυγουστίνος Τσιριμώκος
    Γραφείο Τύπου Δήμου Ρόδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή