Η παραδοσιακή ταβέρνα «Σταθμός Αγιαννάκη» που λειτουργεί σε ένα καταπράσινο σημείο, 10 χλμ. βόρεια της Κυπαρισσίας, πολύ κοντά στην παραλία ξεκινάει εκδηλώσεις -αφιερώματα με θέματα που σχετίζονται με την γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής.
Ειδικότερα, τα θέματα των αφιερωμάτων είναι τα παρακάτω:
Α. Κρασί: ποικιλίες, γευσιγνωσία, κατάλληλοι γαστρονομικοί συνδυασμοί (13.04.2013)
Β. Ελαιόλαδο: γευσιγνωσία, τύποι, από την ελιά στο ελαιοτριβείο και στο τραπέζι(27.04.2013)
Γ. Τοπικά Προϊόντα και καλλιέργειες: Επαφή με τις καλλιέργειες της περιοχής, κατηγορίες, τρόποι καλλιέργειας, εξέλιξη καλλιέργειας (11.05.2013)
Δ. Παραδοσιακή Γαστρονομία: Αναδρομή στις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής των δεκαετιών του `60 και του `70. Εργαστήριο μαγειρικής. (25.05.2013)
Ε. Περιπατητική διαδρομή στο παράκτιο δάσος Αγιαννάκη. (13/27.04.2013, 11/25.05.2013)
Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του χώρου εκδηλώσεων και της παραδοσιακής ταβέρνας «Σταθμός Αγιαννάκη».
Οι εκδηλώσεις θα γίνονται Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και στις ημερομηνίες που αναγράφονται παραπάνω.
Η διάρκεια τους είναι 2 ώρες.
Η συμμετοχή για την κάθε εκδήλωση είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει την παρακολούθηση της παρουσίασης, παραδοσιακά snacks ποτά και ελαφρύ γεύμα στο τέλος των παρουσιάσεων. Ο «Σταθμός Αγιαννάκη» είναι χώρος εκδηλώσεων και παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται στον Αγιαννάκη Μεσσηνίας, 10 χλμ. βόρεια της Κυπαρισσίας, λίγα μέτρα από την ομώνυμη παραλία Η ταβέρνα σερβίρει πιάτα βασισμένα στην γαστρονομική ιστορία της περιοχής. Τα κρέατα είναι όλα τοπικής παραγωγής, και ειδικότερα από φάρμα στην ορεινή Ηλεία. Τα λαχανικά καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες και τα κρασιά είναι τοπικά. Ο χώρος είναι μοντέρνος, νέας κατασκευής, βρίσκεται πολύ κοντά στην Ε.Ο –μόλις 100 μέτρα- που ενώνει την Κυπαρισσία με τον Πύργο Ηλείας και την Αρχαία Ολυμπία. Διαθέτει άνετο parking ενώ περιβάλλεται από έντονο πράσινο. Πεύκα, λεύκες, ελαιόδεντρα και ένας υπέροχος κήπος με γρασίδι 2 στρεμμάτων είναι στη διάθεση των επισκεπτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου