Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Leaders of the New Economy στην Καλαμάτα


 Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Ζέττα Μακρή συμμετείχε, στο πλαίσιο του Κύκλου Leaders of the New Economy- Ηγέτες της Νέας Οικονομίας, στην Διαπεριφερειακή Επιχειρηματική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, με θέμα «Ελληνίδα Επιχειρηματίας: δύναμη δημιουργίας με πίστη στην παράδοση και όραμα για την ανάπτυξη». 
Τη συνάντηση οργάνωσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, .ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων και στελέχη επιχειρήσεων.
Στην ομιλία της η κα. Μακρή επεσήμανε ότι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί αναμφισβήτητα αναπτυξιακό παράγοντα, που συνδέεται άμεσα με το δημογραφικό ζήτημα, την αγορά εργασίας, τον κόσμο των επιχειρήσεων, την κοινωνική και οικονομική συνοχή. Εξέφρασε παράλληλα την πλήρη απογοήτευσή της και τον προβληματισμό της, παρουσιάζοντας τους δείκτες που αποτυπώνουν την αρνητική κατάσταση που επικρατεί για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων είναι ο σχεδιασμός και η συγχρηματοδότηση έργων, πρωτοβουλιών συνεργασίας και καλών πρακτικών στους τομείς της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, με απώτερο στόχο την μείωση της ανεργίας των γυναικών και την οικονομική τους αυτοτέλεια. Η κα. Μακρή ανέλυσε ταυτόχρονα τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και παρουσίασε την πρόβλεψη της δημιουργίας Δομής Ισότητας και της λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης – ενημέρωσης και διαδικτυακής βάσης δεδομένων για τις ωφελούμενες γυναίκες.
Τέλος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων τόνισε ότι όλα αυτά τα έργα λειτουργούν πιλοτικά και μπορούν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενθάρρυνση και τη διευκόλυνση των γυναικών, που επιθυμούν να αναπτυχθούν σε συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου