Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

WTM: Και η κίνηση (ΙΙΙ)


- Ανύπαρκτη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην μεγαλύτερη αγορά της. Επέλεξε να κάνει προβολή στην...Αυστραλία!!! 
- Σπύρος Γαλιατσάτος: Πολύ καλά μηνύματα από την αγγλική αγορά. Πάμφθηνη η Ελλάδα 
- Γιάννης Τρεπεκλής: Θετικό το κλίμα, άριστη η ελληνική παρουσία στην WTM 

Όσον αφορά στο Ιόνια τα μηνύματα είναι εξόχως θετικά, παρά την πλήρη απουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς στην μεγαλύτερη αγορά της επτανήσου, η Περιφέρεια δεν είχε εκπρόσωπο, αφού τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης για τον Τουρισμό απαξίωσαν να εμφανισθούν. 
Το δε έντυπο υλικό ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα, ενώ είδαμε και νέο λογότυπο...
Ο Σπύρος Γαλιατσάτος, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης είπε: "Τα μηνύματα για την Ελλάδα είναι θετικά και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι οι τιμές των καταλυμάτων είναι από "παγωμένες" έως αισθητά μειωμένες σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες. Έχοντας να έρθω δύο χρόνια στην WTM, διαπίστωσα ότι το κόστος ζωής έχει ανέβει κατακόρυφα στην Αγγλία, οπότε η Ελλάδα, προσφέρεται ως πάμφθηνος προορισμός, στο μέσο Βρετανό τουρίστα επισκέπτη. Παρα ταύτα, θα πρέπει να επιμείνουμε στην βελτίωση της παροχής υπηρεσιών, όχι μόνο στα καταλύματα, αλλά και στην εστίαση. Ειδικότερα, όσον αφορά στην Κεφαλονιά, οι t.o's ζητούν περισσότερα κρεββάτια για το 2013, όμως το διάστημα από σήμερα μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου είναι κρίσιμο και πρέπει να διαφυλάξουμε την εικόνα της χώρας που αυτή τη στιγμή βαίνει βελτιούμενη. Αν όλα πάνε καλά, μια αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για αύξηση 10 έως 15%. 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, έδωσε το παρόν τονίζοντας: " Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι το κλίμα είναι θετικό, η εικόνα έχει αλλάξει. Για την Κέρκυρα οι Βρετανοί πιστεύουν στην ασφαλεια του προορισμού και στην πολυ καλή παροχή υπηρεσιών. Είμαστε σε ανοδική πορεία, με μάλλον διψήφιο ποσοστό. 
Δεν θέλω ωστόσο να διακινδυνεύσω προβλέψεις, αλλά να υποσχεθώ δουλειά και προσπάθεια.

Σαλόνι του εντύπου που..προβάλλει τα Ιόνια



Είμαστε εδώ σαν δήμος, δίνουμε ηχηρό παρόν και θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις στη βρετανική αγορά, που θα βοηθήσουν καθοριστικά να μεγαλώσει ακόμη περισσότερι η τόσο σημαντική αυτή αγορά για εμάς. Άλλωστε έχουμε δώσει δείγματα γραφής με πολύ θετικά αποτελέσματα, μόλις πέρυσι". Αναφερόμενος στο ελληνικό περίπτερο ο κ. δήμαρχος είπε: "Είναι πολύ καλό, σε καλύτερη θέση από πέρυσι και το υπουργείο δείχνει ότι και θελει και μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκομενους ωστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να "βγούμε" από το μελαγχολικό περιβάλλον, που βιώνουμε". Είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συστηματική δουλειά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου