Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Επτά «μνηστήρες» για την Αφάντου


Επτά προσφορές υποβλήθηκαν στην πρώτη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν πέντε διεθνή σχήματα και δύο ελληνικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι London & Regional Properties, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες real estate στην Ευρώπη με υπό διαχείριση ακίνητα αξίας 9 δισ. ευρώ, η οποία έχει περάσει επίσης στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ανάπτυξη και υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, δύο αμερικανικά fund, ένα εκ των οποίων είναι το NHC, η Minoan Group Plc, εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την υλοποίηση του τουριστικού συγκροτήματος στο Κάβο Σίδερο, στο Λασίθι της Κρήτης και η Atlantica της οικογένειας Νικολαΐδη, στην οποία συμμετέχει η TUI. Από το εσωτερικό της χώρας, ενδιαφέρον εκδήλωσαν η Lamda Development του ομίλου Λάτση και η TEMES της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, η οποία ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου, οι επτά επενδυτικές υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ταμείο ως προς την πλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων.
Στη δεύτερη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τα μέσα Αυγούστου, όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία είναι η Τράπεζα Πειραιώς.
Πάντως, η διοίκηση του Ταμείου εκφράζει την ικανοποίησή της για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.
Υπενθυμίζεται ότι, το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, 20 χιλιόμετρα από την πόλη, έχει επιφάνεια περίπου 1.850.000 τ.μ.. Περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και λειτουργεί από το 1973.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου