Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλωσαν οι ζημιές για τον Thomas Cook

-1% οι κρατήσεις του Ομίλου

Διεύρυνση των ζημιών του κατά 91 εκ. λίρες είχε στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ( σ.σ. η χρήση του είναι Σεπτέμβριος - Αύγουστος ) ο Thomas Cook, παρά την αύξηση των εσοδων του κατά 3% από την συγχώνευση με την Coop, τις νέες δραστηριότητες στη Ρωσία και την επιτυχημένη δραστηριοποίησή του στη Βόρεια Ευρώπη.Στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο ο μεγάλος τουρ οπερεϊτορ είχε ζημιές 37 εκ. λιρών.


Με ανακοίνωσή της στις χρηματιστηριακές αρχές η διοίκηση του Thomas Cook τονίζει ότι συνεχίζει την πολιτική αναδιοργάνωσης και επιβεβαιώνει ότι για το τρέχον οικονομικό έτος θα εμφανίσει κέρδη 35 εκ. λιρών. "Έχουμε λάβει μέτρα για να προσαρμόσουμε τις προσφερόμενες θέσεις στα προγράμματά μας, τόσο για το Χειμώνα, όσο και για το Καλοκαίρι, σε πολλές αγορές, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Sam Weihagen και πρόσθεσε: "Έχω ενθαρρυνθεί από την πορεία των κρατήσεών μας, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το μερίδιο αγοράς μας, παραμένει γενικά σταθερό. Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρώτο τρίμηνο έχει επηρεαστεί αρνητικά από το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναθεώρησης για τη μείωση του χρέους, η Thomas Cook θα πουλήσει την ινδική θυγατρική της. "Αυτό είναι πέρα ​​από την ήδη ανακοινωθείσα πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων του προγράμματος ανασυγκρότησης", πρόσθεσε ο Weihagen.

Συνολικά οι πωλήσεις του Ομίλου υπολείπονται 1% των προβλέψεων, αν και οι "σπεσιαλίστες" του Ομίλου επιτυγχάνουν σημαντικές αυξήσεις, μέχρι και 18%, με καλύτερη πορεία να σημειώνουν οι Hotels4U και Medhotels.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου