Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι εκλογές στον Σ.Ε.Τ.Ε…


Οι επερχόμενες εκλογές στον Σ.Ε.Τ.Ε., σηματοδοτούν δύο πράγματα, απολύτως αλληλοεξαρτώμενα, με σχέση μάλιστα αιτίου και αιτιατού: η αποχώρηση της γενιάς που «έστησε» τον σύνδεσμο, κλείνει τον αρχικό κύκλο του, δεδομένου ότι οποιαδήποτε οργάνωση, επιχειρηματική, κοινωνική, συνδικαλιστική, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ., μέχρι να ξεπεράσει τις «παιδικές ασθένειες» και να «ανδρωθεί» χρειάζεται μια πατερναλιστική καθοδήγηση, από τους ανθρώπους που συνέλαβαν την ιδέα και ξεκίνησαν την υλοποίησή της. Όσο πιο επιτυχημένη είναι αυτή η καθοδήγηση, τόσο πιο σύντομα, η οργάνωση αυτή θα προοδεύσει, «βαδίζοντας» τάχιστα προς τους στόχους της.

Ο Σ.Ε.Τ.Ε. πλέον έχει «ανδρωθεί» και έχει βγει στην βάσανο της κοινωνίας.



Έγινε κοινωνικός εταίρος και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ακολουθούμενη τουριστική – επενδυτική πολιτική και όχι μόνο.
Σε αυτό συνετέλεσαν καθοριστικά ο Σταύρος Ανδρεάδης και ο Νίκος Αγγελόπουλος.

Η επόμενη ημέρα λοιπόν του Σ.Ε.Τ.Ε., ενόψη και της γενικής συνέλευσης που θα αναδείξει το νέο διοικητικό συμβούλιο, ανοίγει το νέο κύκλο του Συνδέσμου.
Ένα κύκλο που θα αφήσει πίσω του την προσπάθεια εγκαθίδρυσης (establish), που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα περάσει στην κοινωνία, αναδεικνύοντας τον ρόλο του Τουρισμού, τον ρόλο της κοινωνικής αποδοχής και τον τεκμηριωμένο ρόλο του συμβούλου της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κοινωνικών εταίρων, μακριά από αμφισβητήσεις, μικροσυμφέροντα, και άλλα τέτοια.

Ο ρόλος αυτός απαιτεί ένα στιβαρό διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από άτομα επιτυχημένα επαγγελματικά και με διάθεση να συμβάλλουν στον κοινό ρόλο και στο κοινό σκοπό και όχι σε ατομικό επίπεδο.
Άτομα που είναι ενεργά και δεν λειτουργούν «τιμής ένεκεν», ή με βάση «ιστορικές παρακαταθήκες»…
Και παράλληλα απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη επιστημονική «ενδυνάμωση», ώστε κάθε παρέμβαση να αποκλείει ( sic ) εκ των προτέρων, a priori, και όχι εκ των υστέρων, a posteriori, οποιεσδήποτε προσπάθειες αμφισβήτησης, γιατί τέτοιες θα υπάρχουν πάντα.

Αυτά τα ολίγα και με το καλό οι εκλογές…

Από το editorial του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ( εδώ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου