Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Διεύρυνση συνεργασίας με την Κίνα στον τουρισμό


Την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας και Κίνας στον τουριστικό τομέα συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδης με τον πρόεδρο του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Κ. Γιαννίδη…

Στην συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή την πρώτη πτήση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει η AirChina προς την Ελλάδα στις 11 Μαΐου, εξετάστηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα συμβάλλουν στη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και συμφωνήθηκε να καταρτιστεί ένα πλαίσιο στοχευμένων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Νικητιάδης, αφού καλωσόρισε την επικείμενη έναρξη των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας, ανάφερε ότι θα συνδράμει στη διευκόλυνση της δραστηριοποίησής της και ευχαρίστησε τον κ. Γιαννίδη για τη συζήτηση που είχαν με στόχο να αναδειχθούν δίαυλοι συνεργασίας των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.
Επίσης, ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Κίνα μπορεί σύντομα να διευρυνθεί και αντί για δύο πτήσεις την εβδομάδα και μέσω Μονάχου να γίνεται απευθείας και σε καθημερινή βάση. Ακόμα ανέφερε ότι «αυτό αποτελεί στόχο μας ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί», και τόνισε, ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία με την Κίνα στον τουριστικό τομέα και επιθυμεί να αυξηθεί η τουριστική κίνηση η οποία θα αποδώσει οφέλη και στις δύο πλευρές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου