Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εγκαίνια από Νικητιάδη στο ελληνικό περίπτερο...


Με επιτυχία και την παρουσία συνεκθετών αλλά και επισκεπτών έγιναν πριν από λίγο τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην ΜΙΤΤ από τον υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος ερχόταν κατευθείαν από Μαϊάμι. Στον σύντομο χαιρετσιμό του "έδωσε είδηση" τονίζοντας ότι κάνουμε προσπάθειες για ευκολότερη και φθηνότερη βίζα. Συγκεκριμένα είπε: " Έρχομαι από το Μαϊάμι φέρνοντας καλά νέα για την κρουαζιέρα. Στη Ρωσία τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά, η διαδικασία έκδοσης βίζα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες για βελτίωση. Εξετάζουμε συνεχώς νέες βελτιώσεις με το υπουργείο Εξωτερικών για να εκδίδουμε βίζα πιο γρήγορα και πιο φτηνά. Πιστεύουμε να καταφέρουμε την λειτουργία πιλοτικού προξενικού γραφείου, με απώτερο στόχο να δημιουργήσουμε σε κάθε γωνία της Ρωσίας μια τέτοια υποδομή. Μάλιστα, ο υπουργός κ. Γερουλάνος σε συνάντηση με τον επίτροπο Νταγιάνι αποφάσισαν να συγκαλέσουν ατυπο συμβούλιο τουρισμου στη Ρόδο στο αμέσως προσεχές διάστημα, με στόχο να υπάρξει συναπόφαση για κατάργηση της βίζα από Ρωσία, Κίνα και Ινδία ή για ευκολότερη και ταχύτερη διαδικασία". Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε επίσημα την είδηση που σας είχαμε αποκαλύψει για την λειτουργία προξενικού γραφείου στο Νοβοσιμπίρσκ, του οποίου η λειτουργία θα είναι πιλοτική και εφόσον είναι επιτυχής, ο θεσμός αυτός θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας. Ακολούθως ο κ. υφυπουργός περιόδευσε όλα τα περίπτερα της ελληνικής συμμετοχής συζητώντας με τους εκθέτες, ενώ έδωσε συνέντευξη στους Ρώσους δημοσιογράφους. ...


Στη συνέντευξη εξήγησε αναλυτικά την διαδικασία βελτίωσης των εκδόσεων βίζα στη Ρωσία, το πρόγραμμα επέκτασης των σχετικών γραφείων, ενώ ανέλυσε την ευρωπαϊκή προσπάθεια για κατάργηση της βίζα για τους τουρίστες από Ρωσία, Κίνα και Ινδία. Μάλιστα στην σχετική συνάντηση που θα διευθετηθεί από την Κομισιόν θα κληθούν οι υπουργοί Τουρισμού των χωρών αυτών. Παράλληλα ζήτησε την κατανόηση των Ρώσων για την μείωση της διαφημιστικής καμπάνιας στην Ρωσία λόγω οικονομικής κρίσης, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στις σχέσεις των δύο λαών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε: σχετικά με την κίνηση προς Ελλάδα και τα γεγονότα στη Βόρειο Αφρική απάντησε ότι αναμένει σημαντική αύξηση των Ρώσων τουριστών, ενώ για τα γεγονότα στη Β. Αφρική είπε ότι δεν επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου ότι για την Ελλάδα δεν αποτελούν τέτοιου είδους γεγονότα, αντικείμενο εκμετάλλευσης. "Εμείς θέλουμε ειρήνη στην περιοχή και η πίττα του τουρισμού είναι πολύ μεγάλη", είπε χαρακτηριστικά. Επανάλαβε δε τη θέση του υπουργού Γερουλάνου για κοινή επίσκεψη των Ρώσων σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Σχετικά με το θέμα της πολλαπλής βίζα τόνισε ότι θα υπάρξει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές, ώστε να επεκταθεί και να έχουν δικαίωμα οι Ρώσοι τουρίστες να ταξιδεύουν πολλές φορές στην Ελλάδα με μία βίζα.

Στην συνέντευξη, αλλά και στην περιοδεία Νικητιάδη στην έκθεση ήταν παρών και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος κ. Ιωάννης Πλότας, ο οποίος ασχολείται προσωπικά με την βελτίωση της διαδικασίας της βίζα, με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου