Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πάνω απ’ όλα η Τέχνη ή το θέατρο του παραλόγου...


Γιατί μόνο ως κάτι τέτοιο μπορούμε να μεταφράσουμε την πρεμούρα του πρωθυπουργού και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για τους «άστεγους» καλλιτέχνες, τον πολίτη, τον εργαζόμενο...

Και για να μπούμε στο προκείμενο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφθηκαν χθες τις εγκαταστάσεις του γηπέδου Tae Kwon Do στο Φάληρο, συναντώντας τη θεατρική ομάδα X-act, η οποία πραγματοποιεί πρόβες στην αίθουσα «Ορέστης», στο πλαίσιο του εν εξελίξει πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη», το οποίο παρέχει σε «άστεγους» καλλιτέχνες χώρο για τις πρόβες τους.
Μιλώντας με τους καλλιτέχνες ο πρωθυπουργός είπε το αμίμητο: «έτσι θέλουμε γενικά το δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό».
Και ο κ. Γερουλάνος από την πλευρά του έσπευσε να συμπληρώσει: «Ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο. Είναι τραγικό που αυτοί οι χώροι ήταν κλειστοί τόσο καιρό για τους πολίτες», κάνοντας αναφορά στην περίπτωση του κωπηλατοδρομίου στο Σχινιά, το οποίο σημείωσε ότι κόστιζε 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όσο ήταν κλειστό.

Θα τρελαθούμε τελείως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου