Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πελοποννησιακός Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού στην Περιφέρεια


Στη δημιουργία του Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού, προχωράει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με τα όσα είπε στην πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.
Ο Οργανισμός θα στηρίξει τη λειτουργία του στις νέες τεχνολογίες και στο Internet, «βάζοντας τέλος στις εκθέσεις που πήγαιναν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και μοίραζαν φυλλάδια», όπως χαρακτηριστικά είπε ο περιφερειάρχης.
Προσυπογράφουμε...


Στόχος του Οργανισμού είναι να συγκεντρωθεί το σύνολο των δυνατοτήτων της περιοχής, ώστε να γίνει ολοκληρωμένη διαχείριση, αναβάθμιση και προβολή, και η δυναμική διασύνδεση του συνολικού τουριστικού κεφαλαίου της Πελοποννήσου, δικτυώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε με ευελιξία να προχωρήσουν στις απαιτούμενες δράσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, στον Οργανισμό θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι δήμοι, οι φορείς του τουρισμού, το πανεπιστήμιο, και θα αξιοποιηθεί όλο εκείνο το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την ταυτότητα της Πελοποννήσου (destination specialists, product managers, διαχειριστές ενός δυναμικού portal, κειμενογράφοι, γραφίστες κ.ά.).
«Η βάση σε αυτό το ξεκίνημα θα είναι οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Τέρμα στις εκθέσεις που πήγαιναν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και μοίραζαν φυλλάδια», δήλωσε ο κ. Τατούλης, διευκρινίζοντας ότι στις επαγγελματικές εκθέσεις θα πηγαίνουν εξειδικευμένοι τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι για να κλείνουν επαγγελματικές συνεργασίες. «Κάθε δράση μας θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη. Και να είστε σίγουροι πως η ανάπτυξη θα επέλθει από εσάς, από τους ανθρώπους του τουρισμού, μαζί με τους ανθρώπους της παραγωγής», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου