Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα δια στόματος Νικητιάδη


Να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας κάλεσε τους συμμετέχοντες -στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων- ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδης, στο συνέδριο του Urban Land Institute (ULI), στο Παρίσι...

Μιλώντας στο συνέδριο του Οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν χρήσεις γης, ακίνητα, πολεοδομικό σχεδιασμό και αειφόρο ανάπτυξη, o κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα, οι οποίες περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα (Resorts), συνεδριακά κέντρα, μαρίνες, spa και ιαματικές πηγές, γήπεδα γκολφ, θεματικά πάρκα και ειδικού ενδιαφέροντος τουριστικές υποδομές, ενώ υπογράμμισε τη σημασία ανάπτυξης θεματικών ενοτήτων, που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.
Ο κ. Νικητιάδης μίλησε για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση, τον Επενδυτικό Νόμο, που ευνοεί τη δημιουργία ανώτερης τάξης τουριστικών υποδομών, με την υποστήριξη των επενδύσεων που αναβαθμίζουν την κατηγορία ποιότητας των εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει μια ποικιλία κινήτρων, όπως οι φορολογικές απαλλαγές, επιχορηγήσεις, και άλλα κίνητρα ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή και το μέγεθος της επένδυσης.
Επίσης, αναφέρθηκε στο Fast Track, το νέο νόμο επίσπευσης των διοικητικών διαδικασιών για τις υψηλές επενδύσεις αξίας, στη μείωση του Φ.Π.Α. για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, που καθορίστηκε στο 6,5%.
Εν τω μεταξύ, την τάση αύξησης των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα επιβεβαίωσαν στον υφυπουργό, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, εκπρόσωποι της low Cost αεροπορικής εταιρίας Transavia, του ταξιδιωτικού οργανισμού Fram και του πρακτορείου Helliades, που διακινεί μεγάλο αριθμό τουριστών προς τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου