Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανοικτή συζήτηση για τον Τουρισμό στην Αρκαδία


Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες για συναντήσεις-ανοικτές συζητήσεις με αντικείμενο τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Τουρισμού στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας διοργάνωσε την Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2011, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Βυτίνας, ανοικτή συζήτηση με επιχειρηματίες ξενοδόχους της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Αρκαδίας. Μία πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, η πρώτη, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, κ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο, από ένα κύκλο προγραμματισμένων συναντήσεων με ξενοδόχους των διαφορετικών γεωγραφικών ενοτήτων του νομού, σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια με τους αιρετούς εκπροσώπους των νέων Δήμων και της Περιφέρειας.


Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Τουρισμός θα πρέπει να αποτελέσει βασικό «εργαλείο» σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την ανάπτυξη του νομού Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο σύνολο της. Παράλληλα, προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η δημιουργία κατάλληλης διοικητικής δομή γα ζητήματα τουρισμού στους Δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ενιαίας, εναρμονισμένης τουριστικής πολιτικής με συνέργειες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Μέσα από τις επιμέρους εισηγήσεις τονίστηκε η αναγκαιότητα ουσιαστικής και άμεσης παρέμβασης σε πολλά τρέχοντα προβλήματα, αλλά και η δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής και ανωδομής που μπορούν να δώσουν πραγματική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νομού και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Άργους, κ. Πέτρος Κουτσόπουλος και πλήθος επιχειρηματιών.
Ιδιαίτερα σημαντικές υπήρξαν οι παρεμβάσεις του τέως υπουργού και επιχειρηματία, κ. Νίκου Καλτεζιώτη και του επιχειρηματία-οικονομολόγου, κ. Γεωργίου Χριστοδουλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου