Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Υπό την απειλή ποινικών διώξεων 1.485 μικρά ξενοδοχεία


Με ποινική δίωξη απειλούνται 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, εξαιτίας της αδράνειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, κ. Γιώργου Κουτρουμάνη για το δίκαιο του αιτήματος της ίσης μεταχείρισης των ξενοδόχων δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων με τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων που εξαιρούνται από την ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε., ακόμη δεν έχει προχωρήσει στη σύνταξη σχετικής ρύθμισης.
Γιατί κ. υπουργέ;


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε., κ. Γιώργο Τσακίρη, εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, παρά τις δεσμεύσεις προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργου Κουτρουμάνη.
Η αδράνεια του υπουργείου, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του ξενοδοχειακού δυναμικού που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιφερειακό εισόδημα, αποδομώντας πολιτικές δεκαετιών που είχαν ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Και τούτο διότι εκατοντάδες εκ των αναφερόμενων μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων, υπό την πίεση του σημαντικού αυτού αντικινήτρου εξετάζουν ως διέξοδο την μετατροπή τους σε Ενοικιαζόμενα δωμάτια που εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ αλλά παράλληλα αυτό σημαίνει λιγότερες προδιαγραφές, λιγότερους ελέγχους και τελικά ένα διαφορετικό από το επιδιωκόμενο επίπεδο υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου