Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες...

Νέο δελτίο Τύπου εξέδωσαν χθες οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στον Ε.Ο.Τ., το οποίο όμως μόλις αναγνώσαμε λόγω του χθεσινού ταξιδιού επιστροφής από το Λονδίνο. Σε αυτό καταλογίζονται ευθύνες στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία που έδινε τις εντολές. ...

Το πλήρες κείμενο ακολουθεί:


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ: 09-11-2010
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1958 Αρ. Πρωτ.: 128

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Οι σύλλογοι Υπαλλήλων ΕΟΤ και Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ συσπειρωμένοι στον κοινό αγώνα της υπεράσπισης της ύπαρξης, της αξιοπρέπειας και του περί δικαίου αισθήματος των εργαζομένων, απέναντι στη λαίλαπα των ανακοινώσεων, δελτίων τύπου σχετικά με την παραπομπή των πορισμάτων ελέγχων της Δημόσιας Διοίκησης για υπαλλήλους και προϊσταμένους στον ΕΟΤ, διατυπώνουν με τον πιο σαφή και υπεύθυνο τρόπο τα πιο κάτω:
1. Επειδή τα πορίσματα αυτά δεν μας τα έχουν κοινοποιήσει (ως όφειλαν οι υπεύθυνοι), αλλά ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ «έντεχνα» στον Τύπο, σε Τηλεοπτικά κανάλια,blogs κ.λ.π. είμαστε αποφασισμένοι για λόγους δεοντολογίας να ξεκαθαρίσουμε ότι:
α) Διαφαίνεται πλέον, ότι πρέπει να αναζητηθούν και να προβληθούν οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για τους πολιτικά προϊσταμένους που εκάστοτε ασκούν την πολιτική του Οργανισμού και του Υπουργείου Τουρισμού.
β) Ας αναλάβει η σημερινή πολιτική ηγεσία του Οργανισμού και του Υπουργείου Τουρισμού την ΕΥΘΥΝΗ της παραπομπής των συγκεκριμένα ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ (και Πολιτικά και Υπηρεσιακά), στη Δικαιοσύνη, η οποία ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της!
2. Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ, έκαναν καλά τη δουλειά τους, όταν είχαν τη διαχείριση και τη διακίνηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (υπηρεσιακά – θεσμοθετημένα), ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ! Τα υπόλοιπα δελτία που αναφέρονται, διαμοιράστηκαν – διακινήθηκαν εκτός πλαισίου Συλλόγου και έχουν την ευθύνη αποκλειστικά οι τότε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ του Οργανισμού, με εντολές προς τους αρμοδίους υπαλλήλους και Διευθύνσεις.
α) Οι αναφερόμενοι υπάλληλοι των αρμοδίων Διευθύνσεων θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη για την υπηρεσιακή άσκηση των καθηκόντων τους.
β) Οι εντολές ως γνωστό πάντοτε δίνονται ιεραρχικά προς τους υπαλλήλους από τους πολιτικά προϊσταμένους και εκτελούνται υπηρεσιακά με τον εσωτερικό έλεγχο της νομιμότητας. Όλες οι ενέργειες που περιλαμβάνουν Δαπάνες, είναι ελεγμένες από τον Πάρεδρο (Ελεγκτικό Συνέδριο), που υπάρχει στην Υπηρεσία.

Τέλος το συμπέρασμά μας είναι ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι βάσει των πορισμάτων, που δεν μας έχουν κοινοποιηθεί ,αλλά έχουν διαρρεύσει στον Τύπο και τα Δελτία Τύπου, για μας εξακολουθούν να είναι αθώοι, όπως επιτάσσει ο Νομικός Πολιτισμός μας και το περί Δικαίου αίσθημα, μέχρι να ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ, η Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΠΛ/ΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου