Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

“ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” και επενδυτικές ευκαιρίες...

Ηλεκτρονικά και από 1η Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου, θα υποβάλλονται οι προτάσεις για το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός», που αποτελεί μια επιμέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 2007-2013 (Ε.Π.Α.Ε.). ...
Ο «Πράσινος Τουρισμός» αφορά στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ως ξενοδοχειακά ή λοιπά τουριστικά καταλύματα και λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των εμπλεκομένων στη τουριστική διαδικασία, η ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων, η ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών αποτελούν τους κεντρικούς σκοπούς που έρχεται να εξυπηρετήσει η πράξη.
Η συγκεκριμένη πράξη στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ορθολογική διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων καθώς και στην υιοθέτηση περιβαλλοντικών προτύπων.

Δικαίωμα συμμετοχής στην πράξη έχουν όλες οι τουριστικές μονάδες, οι οποίες μεταξύ άλλων ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Εμφανίζουν κωδικό αριθμό δραστηριότητας που περιλαμβάνεται στον ακόλουθο πίνακα:
ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: 55 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
55.1: Όλες οι υποκατηγορίες Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
55.2: Όλες οι υποκατηγορίες εξαιρούμενης της 55.20.19 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
55.30.11 Υπηρεσίες κατασκήνωσης (κάμπινγκ)
2. Η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα διατηρώντας εν ισχύ όλες τις προβλεπόμενες άδειες
3. Η επιχείρηση είναι υφιστάμενη με ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας πριν από την 01.01.2008
4. Η επιχείρηση δεν δύναται να υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο στο οποίο ο προϋπολογισμός αυτού θα ξεπερνά το μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών της κατά τη τελευταία διετία.

Στις επιλέξιμες ενέργειες της πράξης συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών, η ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ύδατος, η διαχείριση απορριμμάτων, η ανάπτυξη πράσινων πολιτικών μέσω και της ενσωμάτωσης προτύπων και τέλος η ενημέρωση και η προβολή.
Το ύψος προϋπολογισμού κάθε επενδυτικής πρότασης ορίζεται από 15.000,00 - 400.000,00 ευρώ.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν με ποσοστά επιδότησης 40% για όλη την επικράτεια και 45% σε µικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου