Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μέσα από τον Τουρισμό η ανάδειξη του αθλητισμού και του πολιτισμού


Έχοντας υπό την ευθύνη και αρμοδιότητά του και τον Αθλητισμό, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, βρέθηκε προχθές στη Σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού, στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε το σχέδιο ανάδειξης αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων μέσω του τουρισμού, το οποίο επεξεργάζεται και προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προωθώντας με αυτό τον τρόπο, όπως χαρακτηριστικά είπε, το αθλητικό κίνημα και παράλληλα ενισχύοντας την οικονομία....
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ένα ετήσια επαναλαμβανόμενο αθλητικό γεγονός με ξεχωριστή σημασία, καθώς διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή», είπε ο κ. Γερουλάνος, και υπογράμμισε ότι το υπουργείο «χτίζει» επάνω στην εικόνα του Μαραθωνίου και των αξιών που αντιπροσωπεύει, προκειμένου να παρακινηθεί ο ελληνικός λαός και να εντάξει τον αθλητισμό και την άσκηση στην καθημερινότητά του. Παράλληλα, όμως, δημιουργείται, και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ετήσια επαναλαμβανόμενο τουριστικό γεγονός, που αφήνει στην οικονομία της ελληνικής πρωτεύουσας περίπου 30.000.000 ευρώ. «Πέρυσι είχαμε περίπου 11.000 συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο της Αθήνας, φέτος περισσότεροι από 20.000 δρομείς έχουν ήδη εγγραφεί για να συμμετάσχουν και πλέον λαμβάνουμε συμμετοχές για το Μαραθώνιο του 2011», σημείωσε ο υπουργός.
Κατ’ εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το Συμβούλιο υπουργών Αθλητισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνουν δύο κύριες πρωτοβουλίες για το τρέχον έτος: ένα έγγραφο πολιτικής και ένα αθλητικό οικονομικό πρόγραμμα διάρκειας έως το 2013. Για το δεύτερο, προτεραιότητες για χρηματοδότηση μέσω επιχορηγήσεων έχουν οι τομείς:
- Κοινωνική ένταξη εντός και μέσω του αθλητισμού
- Φυσική δραστηριότητα για την ενίσχυση της υγείας
- Εκπαίδευση και κατάρτιση στον αθλητισμό
- Αντιντόπινγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου