Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Συνάντηση Ξ.Ε.Ε. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Υψηλές επαφές και μεγάλη κινητικότητα από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον πρόεδρό του Γιώργο Τσακίρη. Μόλις χθες το προεδρείο του Ξ.Ε.Ε. συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Επιμελητηρίου για συνάντηση, ενημερώθηκε για την πορεία του ελληνικού τουρισμού την τρέχουσα περίοδο, τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου, καθώς και για τις προτάσεις του Ξ.Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό, δείχνοντας μεγάλη κατανόηση.
Τι στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χρόνο για να δει τους ξενοδόχους (σ.σ. τους βλέπει πάντα), ορισμένοι υπουργοί ή και υφυπουργοί (κατά Πειραιώς μεριά), πνίγονται!!!

Εάν αυτό δεν είναι παράδοξο, τότε τι είναι;

Το έμπρακτο δε ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, αποδεικνύει πρωτοβουλία, σύμφωνα με την οποία, θα ηγηθεί για την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, καθώς και για την θετική προβολή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος σε αυτή την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., κ. Γιώργος Τσακίρης δήλωσε ότι το κύρος και η εξέχουσα προσωπικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρωτοβουλία στήριξης του ελληνικού τουρισμού, που είναι τόσο σημαντική στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αρκεί να έχει τη στήριξη της Πολιτείας, καθώς ο κλάδος πορεύεται μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, αλλά και της αρνητικής δημοσιότητας που υπάρχει την εποχή αυτή για την Ελλάδα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρότασή του για συστράτευση όλων των φορέων σε μια «συμμαχία για τον τουρισμό», που θα δώσει τη μάχη για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας για την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας συγχρόνως την άποψή του ότι ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό εξόδου της χώρας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου