Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώνεται σήμερα το “Good Travelers”


Στο πλαίσιο του έργου “Good Travelers” που λαμβάνει χώρα στο νησί της Ζακύνθου από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουνίου με τη συμμετοχή του ΚΕΑΝ καθώς και άλλων εταίρων από τις χώρες της Ιταλίας, της Εσθονίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας, της Κύπρου και της Τουρκίας, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Λήξης του προγράμματος την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου επί της πλατείας Σολωμού. 
Η τελετή λήξης διοργανώνεται από το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων το οποίο φέρει και την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες εταίρους Cyprus Center for European and International Affairs, GreenRope, Continuous Action, STUDENTHUS KUSADASI, NUM- Nezavisna udruga mladih και Asociación Juvenil INTERCAMBIA.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ζακύνθου, του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζακύνθου. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε συμμετέχων εταίρος θα παρουσιάσει το γενικότερο προφίλ, τα πεδία δράσης και τους στόχους της οργάνωσης/ φορέα που εκπροσωπεί. 
Η παρουσίαση του έργου “Good Travelers”, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε Erasmus + για τον τομέα Νεολαία, Βασική Δράση 1 «Μαθησιακή κινητικότητα ατόμων - Κινητικότητα νεολαίας», θα γίνει από τον κ. Σταύρο Μηλιώνη, Πρόεδρο Δ.Σ του ΚΕΑΝ. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν ακόμη χαιρετισμό εκπρόσωποι του Δήμου Ζακύνθου και λοιπών τοπικών αρχών, ενώ θα υπάρξουν και σύντομες παρουσιάσεις από τις κ. Σοφία Εμμανουηλίδου από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζακύνθου και κ. Αναστασία Κολοκοτσά από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκου Ζακύνθου με κεντρικό θέμα συζήτησης τον εναλλακτικό τουρισμό καθώς και τους Κανονισμούς, τις πολιτικές και τις συμπεριφορές των τουριστών. 
Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσει ένα μικρό «φεστιβάλ γαστρονομίας» όπου οι πολίτες και οι επισκέπτες της Ζακύνθου θα μπορούν να δοκιμάσουν παραδοσιακά πιάτα από την Ιταλία, την Κύπρο, την Εσθονία, την Κροατία, την Ισπανία και την Τουρκία. 
Παράλληλα οι ίδιοι οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν δημιουργίες της παραδοσιακής ζακυνθινής κουζίνας παρασκευασμένες από προϊόντα της τοπικής παραγωγής. 
Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς χώρους από τις χώρες των συμμετεχόντων εταίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου