Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία


Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό τομέα, υπεγράφη σήμερα στο Ριάντ , μεταξύ του Πρίγκιπα Sultan Bin Salman Bin Abdul Aziz Al Saud, πρόεδρο της επιτροπής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό και της υπουργού Τουρισμού  Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. 
Παράλληλα παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ανέλαβε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Επίσης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα η συνεργασία στον τομέα της παροχής τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και οργάνωσης εκδηλώσεων για την προβολή του Ελληνικού και Αραβικού πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση. Από την πλευρά του ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα επιτεύγματα της χώρας του στον πολιτιστικό τομέα (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι) αλλά και τα σύγχρονα έργα υποδομής που διαθέτει η σήμερα η Σαουδική Αραβία.



Επενδυτικό Φόρουμ

Η διοργάνωση Επενδυτικού Φόρουμ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον Αραβικό κόσμο,  συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, στο Ριάντ  της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου της Σαουδικής Αραβίας.
Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και κάλεσε τους Άραβες να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς –όπως τόνισε- υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για επιχειρηματικά ανοίγματα και επενδύσεις, τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στους άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Στη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση και για το ενδεχόμενο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με το Ριάντ, μέσω ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας.
Η δημιουργία μιας τέτοιας σύνδεσης  θα έχει άμεσα οφέλη στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Σαουδική Αραβία, προς την Ελλάδα.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η  ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών θα επέλθει, μέσω της προβολής – από το Διαδίκτυο -    των παρεχόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Από την πλευρά τους τα στελέχη του Αραβικού Επιμελητηρίου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό και ζήτησαν τη συνδρομή της Ελλάδας σε θέματα τεχνογνωσίας στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση.   
Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον κυβερνήτη του Ριάντ και συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου