Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Προχωρά η αποκρατικοποίηση του Αστέρα...


...με ταχύτατους ρυθμούς και ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο!!! 

- Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες η πρώτη επίσημη εμφάνιση των Αράβων επενδυτών!!! 

Επειδή μας ρωτάτε και επειδή έχετε συνηθίσει να διαβάζετε εδώ τις ειδήσεις, να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις: 
Κατ΄αρχάς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, ανακήρυξε, μετά και την παροχή έγγραφης συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως προτιμώμενο επενδυτή για την πώληση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP. Η Jermyn Street Real Estate Fund είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, η οποία όπως σας αποκαλύψαμε στην πραγματικότητα "αγγίζει" τα 500 εκ. ευρώ. Η προσφορά αυτή αφορούσε το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 
Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αισιόδοξα σενάρια, ή κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις. 
Οι Άραβες επενδυτές και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά πιθανώς από καταβολής ελληνικού κράτους που κρατικά κεφάλαια αραβικών κρατών τοποθετούνται στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κεφαλαιούχων του Jermyn Street Real Estate Fund IV LP βρίσκονται κράτη της αραβικής χερσονήσου. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα υπάρξε δελτίο Τύπου που θα αναφέρεται στις προοπτικές της εξαγοράς αυτής, ενώ θα δίδεται ιδιαίτερη έμφαση:
1. Στις πολλές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν πέραν και έξω από τις υφιστάμενες!!! 
2. Στην οριστικοποίηση των βιλλών που θα ανεγερθούν, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τις 17 ( είχαμε γράψει μάξιμουμ 20 !!!) 
Στα αξιοσημειώτα της εξέλιξης και η δημιουργία γραφείου Ελλάδας από την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, για το οποίο θα σας ενημερώσουμε προσεχώς...
Ωστόσο πρέπει κανείς να παρατηρήσει ότι η δημιουργία γραφείου Ελλάδας, σημαίνει πολλά για τις προτεραιότητες και τις βλέψεις του fund στη χώρα!!! 

Επιπροσθέτως, με την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος η Εθνική Τράπεζα ενισχύει ακόμη περισσότερο το δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. 
Υπενθυμίζεται ότι η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. με γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο. Το fund εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου