Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Συνεδριάζει για τα πνευματικά δικαιώματα...


...η Εθνική Επιτροπή Διαλόγου !!! 

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για τα πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και τη Δημόσια Εκτέλεση που συνεστήθη με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, για να γνωμοδοτήσει για το ακανθώδες θέμα των πενυματικών και άλλων δικαιωμάτων. 
Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των εργασιών της θα είναι το δίμηνο και στην πρώτη συνεδρίαση θα οριστικοποιηθεί η ημερήσια διάταξη, βάσει της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της. 
Σύμφωνα με την απόφαση στην Επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς: 
Α. Φορείς χρηστών: 1. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας) 2. Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε. (Ένωση Ιδιωτών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) 3. Ε.Π.Ε.Κ. (Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος) 4. Κ.Ε.Ε.Ε. (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος) 5. Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος 6. Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ (\πανελλήνια Έκδοση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών ) 7. Σ.Ε.ΤΕ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) 8. Ένωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Σταθμών Ελλάδος 9. Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοσταθμών Μακεδονίας – Θράκης 10. Ένωση Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας 11. Ένωση Ιδιοκτητών ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΣΑ) 12. Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εμβέλειας Αττικής 13. Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Θεσσαλονίκης 
Β. ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) 
Γ. Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης:
1. Α.Ε.Π.Ι. (Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εκπροσωπεί τους συνθέτες και στιχουργούς) 2. Αθηνά (Οργανισμός που εκπροσωπεί τους σκηνοθέτες και σεναριογράφους) 3. Απόλλων (Οργανισμός που εκπροσωπεί τους μουσικούς) 4. Αυτοδιαχείριση (Οργανισμός που εκπροσωπεί τους συνθέτες και στιχουργούς) 5. Grammo (Οργανισμός που εκπροσωπεί του παραγωγούς φωνογραφημάτων) 6. Διόνυσος (Οργανισμός που εκπροσωπεί τους ηθοποιούς) 7. Ερατώ (Οργανισμός που εκπροσωπεί τους τραγουδιστές /ερμηνευτές).

Οι φορείς αυτοί των χρηστών και οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης θα εκπροσωπούνται και θα συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής δια του Προέδρου, ενώ θα ορίζεται αναπληρωτής του. Τα ονόματα των προέδρων, αναπληρωτών τους και νομικών συμβούλων θα πρέπει να κατατεθούν κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής στην Πρόεδρό της. 

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται η Ειρήνη Σταματούδη, LL.M, Ph.D, Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι), η οποία θα συνεπικουρείται στο έργο της από Ομάδα Υποστήριξης που θα αποτελείται από τις Μαρία Γ. Σινανίδου, Δικηγόρο, Int. IP LL.M, Επιστημονική Συνεργάτιδα Ο.Π.Ι., Ζωή Μαυροσκότη, Δικηγόρο και Γεωργία Μάλαμα, Δικηγόρο. Οι κ.κ. Ζωή Μαυροσκότη και Γεωργία Μάλαμα θα εκτελούν κ χρέη Γραμματέα. 
Στην Επιτροπή μπορεί ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, με νεότερη απόφασή του να προσθέτει οποιοδήποτε φορέα ή πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, το οποίο παρουσιάζει συνάφεια με τους σκοπούς της Επιτροπής, εάν δεν αποτελεί μέλος Ένωσης ή Οργανισμού, το οποίο αποτελεί ήδη μέλος της Επιτροπής. 
Έργο της Επιτροπής είναι η διερεύνηση τυχόν προβλημάτων στον τομέα της δημόσιας εκτέλεσης στην Ελλάδα έργων και αντικειμένων που ενσωματώνουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή / και συγγενικά δικαιώματα και η άντληση σχετικών συμπερασμάτων με σκοπό την επίλυσή τους. 

Για να δούμε, αν και όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου