Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Αποχώρηση μεγάλου πελάτη, απεργία και συλλήψεις εργαζόμενων!!!


Αποχώρηση ενός μεγάλου πελάτη που σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "κάνει" το 18% του τζίρου της εταιρίας και "Χριστουγεννιάτικο μποναμά», με 6 απολύσεις, 8 συλλήψεις και 2 εργαζομένους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες, μετά τη συμπλοκή με τα ΜΑΤ, όπως γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ταλανίζουν την σαπωνοποιία «Παπουτσάνης». 
Σημειώνεται ότι και πέρυσι η εταιρία για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούσε λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ( εδώ ). 
Όπως γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ " Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν γύρω στις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόλυση 6 εργαζομένων από τη διοίκηση της εταιρείας «Παπουτσάνης ΑΒΕΕ», με το αιτιολογικό ότι χάνεται ένας μεγάλος πελάτης, και κυοφορούνται οι απολύσεις άλλων 2 εργαζομένων. 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο εργοστάσιο στη Ριτσώνα και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Την Τρίτη το πρωί, παραμονή των Χριστουγέννων, επιχειρήθηκε να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός, σε αγαστή συνεργασία με διμοιρίες των ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια, στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος και μία εργαζομένη, η οποία είχε ήδη πρόβλημα με καρδιά και η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε.
Μετά τα επεισόδια έγιναν προσαγωγές, με το αιτιολογικό της παράνομης βίας και διατάραξης κοινής ειρήνης, αφού έγιναν μηνύσεις από την πλευρά της εταιρείας".

Και σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
"Σε χώρα της Ασίας μεταφέρει την παραγωγή προϊόντων σαπουνιού μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία την τελευταία 10ετία είχε συνεργασία με τον Παπουτσάνη. Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική επιχείρηση από την 1η Απριλίου 2014 να χάσει το 18% των συνολικών της πωλήσεων που κάλυπτε η πολυεθνική. Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και συνεχίζει την προγραμματισμένη παραγωγή. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ήδη έχει προχωρήσει σε συνεχείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις με το σωματείο εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλίσει την ενημέρωση και τη σύμφωνη γνώμη του αναφορικά με την επικείμενη αποχώρηση του μεγάλου πολυεθνικού πελάτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου