Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Επέκταση ελληνορωσικής συνεργασίας


Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανοίγει μια νέα σελίδα στην περιφερειακή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας – Ελλάδας προβαίνοντας στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Δημοκρατίας των Σαχά (Γιακουτία). 
Με αφορμή την επίσκεψη της επίσημης αποστολής από την Δημοκρατία των Σαχά (Γιακουτία) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας της Ρωσίας (Αθήνα) η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Δημοκρατίας των Σαχά (Γιακουτία). 
Το Μνημόνιο Συνεργασίας προσυπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Δημοκρατίας των Σαχά κ. Vasiliy Efimov υπό την παρουσία του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir I. Chkhikvishvili, του Σύμβουλου - Πρέσβη κ. Evgeny Yurkov,του Σύμβουλου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Valery Nikolaev καθώς και των εκπροσώπων της επίσημης επιχειρηματικής αποστολής από την Γιακουτία.
Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας τόνισε στον χαιρετισμό του την προσπάθεια του Επιμελητηρίου να συμβάλλει αποτελεσματικά στην τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των μελών του στην ρωσική αγορά και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η επέκταση της συνεργασίας με τα Περιφερειακά Επιμελητήρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της δραστηριότητάς του. Η Δημοκρατία των Σαχά είναι μια περιοχή με απεριόριστες δυνατότητες που προσπαθεί να διευρύνει τις διεθνείς της σχέσεις και να προσελκύσει επενδύσεις στην οικονομία της. Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο από την πλευρά του είναι έτοιμο να υποστηρίξει στο μέγιστο την ανταλλαγή πληροφόρησης μεταξύ των Επιμελητηρίων, την οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών καθώς και της συμμετοχής των μελών του στις διεθνείς εκθέσεις– συνέδρια, γεγονότα που επισημαίνονται και στο υπογραφέν Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Δημοκρατίας των Σαχά (Γιακουτία). Στα πλαίσια της εν λόγω επίσκεψης επισφραγίστηκε η συνεργασία, με την υπογραφή αντίστοιχου Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ της Ελληνικής εταιρείας WATT και Δήμου της Γιακουτίας που προσβλέπει στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir I. Chkhikvishvili : « Η επίσημη υπογραφή των Μνημονίων Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σε ρωσικό έδαφος » , γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ρωσική πλευρά στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας τόσο σε επίπεδο των θεσμικών φορέων όσο και των επιχειρηματικών κύκλων των δυο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου