Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πανηγυρικά αθώοι...


- Κάποιοι θα "πονέσουν" τόσο ψυχολογικά, όσο και στην τσέπη τους, αφού τώρα αρχίζουν τα "ωραία" 
- Ανακοίνωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης που αθώωσε πανηγυρικά όλους τους κατηγορούμενους, διευθυντές και στελέχη του Ε.Ο.Τ., είναι γεγονός. 
Τώρα να δούμε που θα βρουν τρύπα να κρυφτούν, όλοι όσοι σπεκουλάρισαν τόσο καιρό τώρα με την υπόθεση αυτή. 
Και το προφανές είναι ότι η υπόθεση αυτή, από την πλευρά των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν και διασύρθηκαν δεν τελείωσε: αντιθέτως τώρα αρχίζει. 
Όπως μου μετέφερε ο σμπίρος μου σήμερα το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό. 
Κυρίαρχο ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που προσκομίστηκε και τάραξε τα νερά, αφού δεν υπήρχε νομικό έρεισμα για να αμφισβητηθεί. Μάλιστα ο Εισαγγελέας έριξε τα βέλη του λέγοντας ότι οι κατηγορίες είναι διαφορετικές για τον καθένα και έπρεπε να είχαν γίνει 3 δικογραφίες, υπονοώντας άραγε τι; Μήπως σπουδή για άρον άρον σταύρωσον αυτόν; 
Είπε επίσης ότι δεν θα επηρεαστούν από την περιρέουσα ατμόσφαιρα (για καταδίκες επίορκων) και θα κρίνουν μόνο βάσει νόμων.

Αξίζει να σημειωθεί η επιχειρηματολογία συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων που είπε και το δικαστήριο απεδέχθη ότι " εάν ηρνείτο ( σ.σ. ο πελάτης του ) να εκτελέσει τις γραπτές κατ’ επανάληψη εντολές της Διοίκησης, θα ήταν σήμερα κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος στην Υπηρεσία της". Well done, περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Κάποιοι και πολύ σύντομα μάλιστα θα έχουν ΘΕΜΑ...

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του ΕΟΤ τονίζει:

" Μετά την απαλλαγή τους από το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και η Δικαιοσύνη αθώωσε τους 12 υπαλλήλους του ΕΟΤ, οι οποίοι, μετά από έλεγχο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, παραπέμφθηκαν με ατεκμηρίωτες αιτιάσεις. 
Το 10ο τριμελές πλημμελειοδικείου Αθηνών ανεπηρέαστο από αβάσιμα  δημοσιεύματα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα απάλλαξε ομόφωνα σήμερα όλους τους κατηγορούμενους υπαλλήλους του ΕΟΤ, μετά από διήμερη εξαντλητική ακροαματική διαδικασία, αφού έλαβε υπόψη του τα πραγματικά περιστατικά και το σύνολο των εγγράφων της δικογραφίας.   
Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετους όλους όσους προκάλεσαν τις διώξεις αυτές.   
Έκθετοι όμως είναι και όσοι, με το πρόσχημα των πορισμάτων των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και τις ποινικές διώξεις που ακολούθησαν διέσυραν δημόσια τον ΕΟΤ και τα στελέχη του, διαμορφώνοντας στην κοινή γνώμη την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο ΕΟΤ είναι ένας διεφθαρμένος Οργανισμός και οι υπάλληλοί του είναι όλοι επίορκοι.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφασή της αυτή ακύρωσε τη μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης του ΕΟΤ και αφαίρεσε και το τελευταίο επιχείρημα από αυτούς που επιθυμούν τη διάλυσή του".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου