Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Εκατοντάδες επισκέπτες προσέλκυσε η «μοναστηριακή κουζίνα» στο Mount Athos Area Gourmet!

Η μοναστηριακή κουζίνα στο EAGLES PALACE
- Εκατοντάδες επισκέπτες προσέλκυσε η «μοναστηριακή κουζίνα» στο Mount Athos Area Gourmet! 
- Εκπληκτική η απόδοση της διοργάνωσης ολόκληρη την τρίτη εβδομάδα διεξαγωγής της! 

Χταποδόσουπες, ψαρόσουπες, «μαγειρικοί» συνδυασμοί ψαρικών και λαχανικών, από αυτούς που μόνο η μοναστηριακή κουζίνα μπορεί να συνταιριάσει, φρέσκα θαλασσινά από τον αγιορείτικο κόλπο και νηστήσιμα γλυκά συνέθεσαν, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Mount Athos Area Gourmet, μια εβδομαδιαία γευστική πρόκληση, η οποία προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και ικανοποίησε πλήρως τους ουρανίσκους όλων όσοι τη δοκίμασαν. Η μοναστηριακή κουζίνα αποτελεί για την περιοχή του Άθω τρόπο ζωής. Οι κάτοικοι αλλά και οι τοπικοί chefs, επηρεασμένοι από τις συνήθειες των αγιορειτών, έμαθαν να δημιουργούν λιτά αλλά πενταστότιμα πιάτα, βασισμένα στη βιολογική πρωτογενή παραγωγή της αθωνικής χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας της διοργάνωσης ένα μοναστηριακό menu σε καθημερινή βάση μετέφερε τη γαστρονομική αγιορείτικη παράδοση έξω από την Ιερή Πολιτεία, αποδεικνύοντας στο κοινό ότι η λιτή διατροφή των μοναχών, μέρος της ασκητικής τους ζωής, μπορεί να αποτελέσει σήμερα τρόπο κοσμικής άσκησης – ψυχικής και σωματικής.

H προσέλκυση του κοινού ήταν εντυπωσιακή ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων, γεγονός που αποτυπώνει πλήρως το στόχο του gourmet για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη παρουσία κόσμου σε μία δύσκολη τουριστικά περίοδο, όπως αυτή του Μαΐου.

Η επόμενη εβδομάδα της διοργάνωσης (4 – 10.6.12) είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Μικρασίας και του Πόντου, οι οποίοι έχουν επηρεάσει τις γαστρονομικές τάσεις της περιοχής, δημιουργώντας πιάτα με μοναδική ταυτότητα, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και προσφέροντας menu, βασισμένα στο αλεύρι, στο αλάτι και στις παραδόσεις των αλησμόνητων πατρίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου