Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι εκλογές, η επόμενη ημέρα και ο Τουρισμός...


Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους; 
Ήταν μια κάποια λύση... 
Οι εκλογές μας τελείωσαν. 
Κάποιες παρατηρήσεις, ενοχλητικές ίσως: 
1. Στις εκλογές του Μαϊου 19% των ψήφων "κατευθύνθηκαν" σε κόμματα που δεν μπήκαν στην Βουλή. Χθες το ποσοστό αυτό υποχώρησε στο 4%. Συμπέρασμα: Κάποιοι, αρκετοί συμπολίτες μας, έκαναν την πλάκα τους, την οποία πλήρωσε πανάκριβα και η χώρα και οι πολίτες της και χθες πήγαν να ψηφίσουν "σοβαρά". 
2. Σε κάποιες δηλώσεις των "ηττημένων" ακούσαμε ξανά για λαϊκή νομιμοποίηση (;), παράνομες (μελλοντικές) αποφάσεις όποιας κυβέρνησης προκύψει, και άλλα τέτοια ηχηρά. Νόμιζα και νομίζω ακόμη ότι το πολίτευμά μας είναι Δημοκρατία και πως στην Δημοκρατία ο έχων 151 βουλευτές κυβερνά. Αν χρειάζεται άλλου είδους νομιμοποίηση, ας μας πουν τι ακριβώς εννοούν όσοι τα λένε αυτά. 
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν ήθελε να κυβερνήσει 
4. Για ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες τα νούμερα μιλάνε μόνα τους, οπότε... 
5. Για την Χρυσή Αυγή προφανώς δεν έχω μεταβάλλει άποψη, θέλω ωστόσο να σημειώσω ότι μέχρι την στιγμή του επεισοδίου, όλες οι μετρήσεις την έδειχναν να κινείται καθοδικά σε σχέση με το ποσοστό της 6ης Μαϊου. Τελικά κράτησε δυνάμεις και καλό θα είναι κάποιοι να λάβουν υπόψη τους το δεδομένο αυτό για την από δω και πέρα συμπεριφορά τους...

Και τώρα τι;
Μα τι άλλο από κυβέρνηση σήμερα.
Τα τρία φιλευρωπαϊκά κόμματα τουλάχιστον, έχουν υποχρέωση να παραμερίσουν οποιασδήποτε στρατηγικές και να συνταχθούν σε μία κυβέρνηση που θα προχωρήσει τη χώρα μέσα στην Ευρώπη, με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες όλοι αποποιούνταν μέχρι προχθές, αλλά και με ΜΕΡΙΜΝΑ για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, ώστε να μην γκρεμιστούν τα πάντα.

Και τέτοιοι δεν είναι κάποιοι συνδικαλιστές και κάποιοι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που φωνάζουν, απολάμβάνοντας τα εκτός κάθε λογικής προνόμιά τους.

 Και για να έρθουμε στα καθ΄ ημάς, ο Τουρισμός χρειάζεται άμεσα πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση.

Και μέχρι να υπάρξουν και οι θεσμικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς (σύσταση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού)καλό θα ήταν να υπάρξει ένας μόνιμος υφυπουργός με αυξημένες αρμοδιότητες. Υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που έχουν και την εμπειρία και την διάθεση. Για την ιστορία, με καταμετρημένο το 99,93% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη Βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν ως εξής: ΝΔ: 29,66% και 129 έδρες ΣΥΡΙΖΑ: 26,89% και 71 έδρες ΠΑΣΟΚ: 12,28% και 33 έδρες Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,51% και 20 έδρες Χρυσή Αυγή: 6,92% και 18 έδρες ΔΗΜΑΡ: 6,26% και 17 έδρες ΚΚΕ: 4,50% και 12 έδρες

Η επικράτηση της ΝΔ στις χθεσινές εκλογές δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές για την τήρηση του μνημονίου από την Ελλάδα, την παραμονή της στο ευρώ και κατ' επέκταση τη "σωτηρία" της ευρωζώνης. Σε υψηλό τριών εβδομάδων το ευρώ, ανοδικά τα ασιατικά, τα ευρωπαϊκά και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Δυστυχώς οι άνθρωποι του Τουρισμού, τόσο ο Πέτρος Αλιβιζάτος στην Κεφαλονιά, όσο και ο Τάσος Λιάσκος στην Εύβοια έμειναν εκτός Βουλής να και ο δεύτερος μέχρι το πρωί ήταν "μέσα". Ωστόσο τα περίεργα του εκλογικού νόμου και οι "καραμπόλες" έδωσαν τελικά μόνο μιά έδρα στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου