Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ενώ ο ΣΕΒ τους "πετάει το γάντι", οι πολιτικοί "παίζουν τα ρέστα τους" και στον Τουρισμό...

- Δ. Δασκαλόπουλος: Η επιστροφή στην κατοχική δραχμή θα είναι εφιάλτης 
- Συναντήσεις ΣΕΤΕ με Σαμαρά και Βενιζέλο 

Με μια κατά μέτωπο επίθεση στον πολιτικό κόσμο από τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο πλέον μετέχει και ο "δικός μας" (σ.σ ελέω Τουρισμού ο χαρακτηρισμός) Ευτύχιος Βασιλάκης, την συμμετοχή μεγάλου και "σημαντικού" (sic) κοινού, αλλά και έντονου προβληματισμού, πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια γενική συνέλευση του Σ.Ε.Β.. 
Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί μας ενόψη εκλογών θυμήθηκαν τον Τουρισμό. Έτσι χθες υπήρξε συνάντηση ΣΕΤΕ - Βενιζέλου και σήμερα θα υπάρξει ΣΕΤΕ - Σαμαρά, ο οποίος αργότερα θα επισκεφθεί το υπουργείο Τουρισμού στην Αμαλίας. 
Κάλλιο αργά παρά ποτέ φθάνει οι συναντήσεις αυτές να μην είναι εθιμοτυπικές και photo opportunity.
Μάλιστα στα αξιοσημείωτα της χθεσινής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ το γεγονός έναρξής της ακριβώς στις 19.30, σύμφωνα με το πρόγραμμα με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Π. Πικραμμένου, με αποτέλεσμα οι πολλοί καθυστερημένοι του 5λέπτου να μείνουν εκτός, αλλά και η λιτότητα του μπουφέ, λόγω συγκυρίας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Φέσσας
Στην ομιλία του ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος έκανε σφοδρή επίθεση στο πολιτικό σύστημα, μη παραλείποντας να κάνει και αυτοκριτική, αναφερόμενος και στις ευθύνες των "κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών". «Η χρεοκοπία,- είπε - οφείλεται στην κακή πολιτική διαχείριση του δημόσιου τομέα. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό» και κατηγόρησε τα κόμματα ότι υποτάχθηκαν στους πελάτες τους και έχασαν την κοινωνία. «Την παρέδωσαν στην προπαγάνδα των κατ' επάγγελμα φίλων του λαού. Αυτών που στα πεζοδρόμια και στα τηλεπαράθυρα εκτόξευαν κατάρες και μοίραζαν δωρεάν υποσχέσεις».

Και επεσήμανε ότι η ειρηνική επανάσταση που ήταν αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό της χώρας απέτυχε επειδή προσέκρουσε στην αντίσταση που προέβαλαν «τα πελατειακά κυκλώματα, τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα, οι κομματικοί στρατοί των βολεμένων». «Το δίλημμα μέσα ή έξω απ΄την Ευρώπη έχει ξεπεραστεί», πρόσθεσε. «Η εθνική απομόνωση και η επιστροφή στην κατοχική δραχμή είναι το εφιαλτικό όνειρο κάποιων ιδεοληπτικών -ίσως και η ανομολόγητη επιδίωξη μεμονωμένων συμφερόντων- που βρίσκονται έξω απ' αυτήν την αίθουσα. Δεν βρίσκουν θέση, όμως, σε κανένα πολιτικό λόγο ή πρόγραμμα με σοβαρή απήχηση».

Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε ότι η επανατοποθέτηση του ελληνικού προβλήματος στην Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί να καταθέσουμε στους εταίρους μας δικούς μας ρεαλιστικούς στόχους για την προσαρμογή του μνημονίου και όχι να βάζουμε τυφλά στοιχήματα. «Μπορούμε να πείσουμε, δεν μπορούμε να εκβιάσουμε», είπε χαρακτηριστικά. «Αν θέλουμε να είμαστε συνιδιοκτήτες και όχι ενοικιαστές στην ευρωζώνη, πρέπει να πάψουμε να φερόμαστε σαν απροσάρμοστοι συγκάτοικοι».

Στη συνάντηση ΣΕΤΕ - Βενιζέλου χθες η ηγεσία του Συνδέσμου έθεσε τα γνωστά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θέματα, τα οποία ο ίδιος έδειξε να συμμερίζεται.

Να δούμε τα νεότερα σήμερα μετα τη συνάντηση με Σαμαρά, ο οποίος τελικά "επανέφερε" στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς στην πρώτη θέση τον Πέτρο Αλιβιζάτο.

2 σχόλια:

  1. poulisame me ekseftelistikes times gia na doume cosmo sta hotel.
    min perimenete esoda apo ta hotel.
    mas katastrepsate anefthini politiki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνουμε αγαπητε!! Τα πραγμστικα προβληματα θα σκασουν προς Σεπτεμβρη μαζι με τις επιταγες...

      Διαγραφή