Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

VERATOUR: Stop στις πληρωμές ελληνικών ξενοδοχείων

 
Με μια καταφανώς παράνομη απόφασή τoυ ο ιταλικός tour operator VERATOUR προχώρησε σε αναστολή πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία με την αιτιολογία της πολιτικής αστάθειας στη χώρα και της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ. Η εταιρία συνεργάζεται με ελληνικά ξενοδοχεία στη Ρόδο και την Κρήτη. Συγκεκριμένα, η  «VERATOUR» αναστέλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα, επικαλούμενη «σύντομη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», τις «αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8», την «κυβερνητική αστάθεια», τις «επικείμενες εκλογές» και γενικότερα την κρίση στην Ελλάδα. H εταιρία συνεργάζεται με ξενοδοχεία στα Χανιά, την Κω, την Κάρπαθο, την Ροδο, την Αλόνησο και τη Μύκονο.
Σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι» και «σπάζοντας» τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: «δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή». Σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, Δώρος Πιερίδης, ο οποίος απέστειλε και την επιστολή της Veratour στα μέσα, σημειώνει: «Η μεγαλύτερη ιταλική Εταιρεία Τουρισμού VERATOUR, η οποία συνεργάζεται κατ' αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ. Το πάντα καλά ενημερωμένο Flashnews.gr, επικοινώνησε με τον κ. Πιερίδη o οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά : "Ήμουν μια υγιής επιχείρηση, σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα είμαι, με καταστρέφουν με το έτσι θέλω", ενώ κάνει λόγο για μια ύποπτη και αιφνιδιαστική απόφαση από τον Νο1 tour operator της Ιταλίας που τινάζει στην κυριολεξία στον "αέρα" τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ένα εκ των οποίων, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πιερίδης βρίσκεται στη Κρήτη. Ο κ. Πιερίδης, ο οποίος εκτός από ιδιοκτήτης ξενοδοχείου είναι και πρώην διπλωμάτης, επανέλαβε στο Flashnews.gr ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν πίσω από την κίνηση της Veratour να κρύβεται η ιταλική κυβέρνηση και Ιταλοί τραπεζίτες ενώ εκφράζει φόβους ότι ανάλογες κινήσεις θα πράξουν και υπόλοιποι tour operators. Μάλιστα επισημαίνει ότι την Τετάρτη στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ όλων των μεγάλων tour operators με σκοπό να αποφασίσουν για το εάν θα ακολουθήσουν την απόφαση της Veratour στην αναστολή πληρωμών προς τα ξενοδοχεία της Ελλάδας. Να δούμε την ελληνική αντίδραση, που πρέπει να είναι δυναμική...

3 σχόλια:

  1. Μια λέξη μπορεί να πη κανείς. Απλά απαράδεκτοι !!!!!
    Και φταίνε ατοί που τους το επιτρέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απροκάλυπτος εκβιασμός και ψυχολογικός πόλεμος.
    Απαράδεκτη ενέργεια που δείχνει ότι είναι ψυχροί υπολογιστές και καθόλου αλληλέγγυοι στην Ελλάδα.
    Με αυτή την ενέργεια δείχνουν ότι θέλουν να επιρρεάσουν ακόμη και την υποτιθέμενη ελεύθερη έκφραση μας στις εκλογές του Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε τώρα να τα βάλουμε και με τους Ιταλούς. Όλοι μας φταίνε εκτός από τα μούτρα μας.
    Αν είχαμε πρακτορείο με πελάτες Έλληνες, με προπληρωμένες κρατήσεις προς μια χώρα υπό διάλυση, τι θα κάναμε ρε λεβέντες;
    Θα προπληρώναμε τους διαλυμένους;
    Και ποιος θα έδινε τα λεφτά πίσω στον πελάτη; Ο ξενοδόχος της Κρήτης και της Ρόδου (οι πτωχευμένοι);
    Για μπείτε και λίγο στο μυαλό τους... γιατί να μας βοηθήσουν; Επειδή η Ελλάδα είναι μοναδικός προορισμός θα μου πείτε... Χαιρετίσματα απο Tui χαιρετίσματα από Veratour, και καλή πτώχευση. Να μάθουμε να ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή