Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΕΟΤ: Εξετάζεται καταγγελία για απόπειρα δωροδοκία σε υπάλληλο

- Εξελίξεις και σε παράνομο δημοτικό κάμπινγκ στο βορειοανατολικό Αιγαίο
- Θα εφαρμοστούν τα νόμιμα προς όλες τις κατευθύνσεις διαμηνύει ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ.
Στην Δικαιοσύνη απέστειλε η ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας υπαλλήλου του Οργανισμού από επιχειρηματία ξενοδόχο της Ρόδου, στην μονάδα του οποίου είχε μεταβεί για έλεγχο. Η υπόθεση που εξελίχθηκε στα τέλη Απρίλη, αφορά σε φάκελο που τοποθετήθηκε στο δωμάτιο της συγκεκριμένης υπαλλήλου σε άλλο ξενοδοχείο της Ρόδου στο οποίο διέμενε. Όταν η υπάλληλος  βρήκε τον φάκελλο δεν τον άνοιξε, προφανώς γιατί υποπτεύθηκε κάτι, τον έφερε στην κεντρική υπηρεσία και ανοίχθηκε παρουσία των γενικών διευθυντών του ΕΟΤ, του Διευθυντή Επιθεώρησης και της ηγεσίας. Στον φάκελλο βρέθηκε το ποσό των 2.500 ευρώ, ένα φυλλάδιο του ξενοδοχείου και μια ευχετήρια κάρτα. Κατόπιν αυτών η ηγεσία του Οργανισμού απέστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και εντός της ημέρας θα υπάρξει και σχετικό δελτίο Τύπου. Μάλιστα ανώτατος παράγοντας του Ε.Ο.Τ. έλεγε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει την  προσπάθεια για πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, χωρίς τακτικισμούς και "ισορροπίες".
Από την άλλη πλευρά κλιμάκιο του Οργανισμού με επικεφαλής τον αρμόδιο διευθυντή βρίσκεται για επιτόπιο έλεγχο σε νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου στο οποίο λειτουργεί παράνομο δημοτικό κάμπινγκ, εντός περιοχής Nαtura !!! 
Μάλιστα ο τοπικός δήμαρχος ασκεί πιέσεις σε πολλά επίπεδα, για να επιτραπεί η λειτουργία του παράνομου κάμπινγκ. 

Για να γυρίσουμε στην υπόθεση της Ρόδου, στην οποία προφανώς η Δικαιοσύνη θα βρει την άκρη, υπήρξε κάποιο θέμα στον έλεγχο ή όχι; Γιατί αν υπήρξε θέμα στον έλεγχο και έπρεπε η υπάλληλος να κάνει τα "στραβά μάτια", τότε υπάρχει σοβαρό θέμα και κίνητρο του επιχειρηματία.
Αν όμως δεν υπήρξε κάποιο θέμα στον έλεγχο, τότε πως μπορεί να αποδώσει κανείς ευθύνες, για ποια αιτία και με ποιο κίνητρο;
Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι στον έλεγχο δεν υπήρχει κάποιο θέμα παρανομίας ή συγκάλυψης κακώς κειμένων, και η έκθεση της υπαλλήλου είναι "λευκή", οπότε...

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η συμπεριφορά της υπαλλήλου σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, είναι υποδειγματική και ενέργησε με τον τρόπο που έπρεπε να ενεργήσει.
Και βέβαια είναι υπάλληλος γνωστή για την υπηρεσιακή της επάρκεια και την ποιότητα της εργασίας της.

Όπως και να 'χει όμως, από τα μέχρι σήμερα -επαναλαμβάνω- γνωστά στοιχεία, η υπόθεση δεν έχει ούτε το μέγεθος ούτε τη σοβαρότητα, παρομοίων υποθέσεων που είδδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία.

Θα δούμε...

ΥΓ: Μήπως η ... Παιδεία (sic) μας θεωρεί το μπαχτσίσι αυτονόητο;
Προς σκέψη και προβληματισμό
ΥΓ1: Πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΟΤ θα τιμήσει την συγκεκριμένη υπάλληλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου