Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τούρκοι δημοσιογράφοι στην Βόρειο Ελλλάδα

Αντιπροσωπεία Τούρκων δημοσιογράφων φιλοξένησε στη Θεσσαλονίκη και το Νομό Πέλλας η Turkish Airlines, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την έμπρακτη συνεισφορά της στην προώθηση του τουρισμού της Βορείου Ελλάδος. Η Turkish Airlines συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον να συνδέει πολιτισμούς και να ενώνει τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται, μέσα από το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο της σε όλο τον κόσμο. Την οκταμελή αποστολή των Τούρκων εκπροσώπων Τύπου, υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κος Utku Yazan. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η προώθηση και μελλοντική προβολή της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, στη γείτονα χώρα, μέσω των αφιερωμάτων του ξένου Τύπου.
Κατά την πρώτη ημέρα διαμονής τους, στη Θεσσαλονίκη, οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στην πόλη, ενώ παράλληλα επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Tuğrul Biltekin και το Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ.
Στη συνέχεια η αποστολή πραγματοποίησε το προγραμματισμένο δείπνο της στο ξενοδοχείο Daios, ενώ την φιλοξενία της για το πρώτο βράδυ ανέλαβε το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Το Press Trip της THY, περιελάμβανε την επόμενη ημέρα, την μετάβαση της αποστολής στο Νομό Πέλλας και πιο συγκεκριμένα την επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός, και τον Πύργο του Ρολογιού του Σερίφ Αχμέτ, στα Γιαννιτσά. Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι θαύμασαν τους καταρράκτες της Έδεσσας και τα Λουτρά Πόζαρ του Λουτρακίου. Οι τοπικές αρχές τους υποδέχθηκαν προσφέροντας τους παραδοσιακά προϊόντα, ενώ η αποστολή δεν έκρυψε το θαυμασμό της για την μοναδικότητα των προορισμών και την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρθηκε. Οι δημοσιογράφοι δείπνησαν και διέμειναν στο Νέο Άγιο Αθανάσιο.
Η τρίτη μέρα του ταξιδιού, περιελάμβανε την μετάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βόρας – Καϊμακτσαλάν και την επίσκεψη στην τοπική πρότυπη μονάδα οινοποιίας της περιοχής με την παράθεσή γεύματος στη λίμνη Βεγορίτιδα. Η αποστολή διέμεινε στον Άγιο Αθανάσιο και την επόμενη μέρα αναχώρησε με την απευθείας πτήση της THY για την Τουρκία.
Οι δημοσιογράφοι έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι η τουρκική αγορά θα αξιολογήσει θετικά την περιοχή ως τόπο τουριστικού ενδιαφέροντος.

O Διευθυντής της THY στη Θεσσαλονίκη, κος Ουτκού Γιαζάν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση του ταξιδιού:
«Η THY διοργάνωσε αυτό το ταξίδι με σκοπό να προωθηθεί η Μακεδονία, ως τουριστικός προορισμός αξιώσεων, 365 ημέρες το χρόνο. Η μοναδική ομορφιά των περιοχών που επισκεφτήκαμε, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό άξονα, πάνω στον οποίο μπορεί να κινηθεί ο ελληνικός τουρισμός για να επιτύχει την εισροή μεγάλου αριθμού επισκεπτών από την Τουρκία και τις άλλες χώρες. Η ΤΗΥ βρίσκεται εδώ για να συνεργαστεί και να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσα από επιτυχημένες συνεργασίες όπως αυτή που είχαμε με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αγίου Αθανασίου «Πρόοδος», τον Τουριστικό Οργανισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, την εταιρεία διαχείρισης του χιονοδρομικού «Snow motion» καθώς και όλους τους φορείς που συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου