Τρίτη 10 Μαΐου 2011

"Δείχνει" Ελλάδα η TUI...

Μείωσε στην Μεγάλη Βρετανία η TUI τις λειτουργικές της ζημίες κατά £ 15.000.000, παρά την "αδύναμη οικονομία" του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιώντας λειτουργικές ζημιές 307 εκατομμυρίων λιρών, σε σύγκριση με £ 322 πέρυσι, στο πρώτο εξάμηνο. Ωστόσο τα πολύ καλά αποτελέσματα του ομίλου εκτός Ην. Βασιλείου, διαφοροποιούν την εικόνα. Η πολιτική αναταραχή στη Βόρεια Αφρική κόστισε £ 29.000.000, υψηλότερες από τις £ 22,000,000 που αναμένονταν, ανακοίνωσε χθες ο Thomas Cook. Ο Διευθύνων σύμβουλος Peter Long, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω μια σημαντική βελτίωση στο αποτέλεσμα εκμετάλλευσης, παρά τα πολιτικά γεγονότα στην Αίγυπτο και την Τυνησία, το ασθενές οικονομικό περιβάλλον του Ηνωμένου Βασιλείου και τη "μετατόπιση" του Πάσχα εφέτος στο επόμενο τρίμηνο.


"Η ευελιξία του επιχειρηματικού μας μοντέλου μας , συνέχισε, μας επέτρεψε να αντιδράσουμε ταχύτατα για να μετριαστούν οι επιπτώσεις των γεγονότων στη Βόρεια Αφρική κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο. Έχουμε αναδιαρθρώσει τα προγράμματά μας σε όλες τις αγορές προέλευσης για την ικανοποίηση της μετατόπισης της ζήτησης σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Παράλληλα, δήλωσε στο BBC ότι οι περισσότεροι πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου επέλεξαν all-inclusive ταξίδια και 10 ή 11-νύχτα διακοπές στην οικονομική ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου