Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού η αύξηση του Φ.Π.Α.


Σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός προσπαθεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη, πιθανή μετάταξη του κλάδου της εστίασης στον υψηλότερο συντελεστή Φ.Π.Α. θα επιφέρει σοβαρή μείωση στην ανταγωνιστικότητα και ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων...

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., κ. Ανδρέας Ανδρεάδης αποστέλλοντας χθες σχετική επιστολή, έκανε έκκληση στην Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών και ειδικά της εστίασης στον ανώτερο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%. Μάλιστα, προτείνει, αντία να προχωρήσει στην αύξηση, να εξετάσει την προσαρμογή του στα επίπεδα των ανταγωνιστριών ευρωπαϊκών - μεσογειακών χωρών, όπου κυμαίνεται μεταξύ 5% και 7%.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, η οποία είναι υπερφορολογημένη σε όλους τους επιμέρους τομείς και κλάδους (όπως και η Τρόικα παραδέχθηκε, διαμέσου του Poul Thomsen στο συνέδριο του Economist, 18.05.11), η περαιτέρω επιβάρυνση του ίσως μοναδικού ανταγωνιστικού τομέα, του τουρισμού, κάθε άλλο παρά θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων.

Αντίθετα, μια τέτοια αύξηση του Φ.Π.Α., τόνισε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., κινδυνεύει στη λογική ενός αμφίβολου εσόδου φέτος, να υπονομεύσει μακροχρόνια τον δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου