Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Αισιοδοξία από την ουγγρική αγορά


Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των κρατήσεων για Ελλάδα από την Ουγγαρία, προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βουδαπέστης Utazas 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 έως 6 Μαρτίου 2011...

Η Ουγγαρία αποτελεί σημαντική αγορά για τη χώρα μας, καθώς υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των Ούγγρων επισκεπτών στην Ελλάδα υπερβαίνει τις 220.000 ετησίως, με ελαφρές αποκλίσεις από χρονιά σε χρονιά.
Το 2010, 150.000 Ούγγροι επισκέφθηκαν, με οργανωμένα πακέτα, τη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εθνικής στατιστικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας, η Ελλάδα, συνεχίζει να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά των οργανωμένων ταξιδίων, ενώ στη γενική κατάταξη ακολουθεί την οδικώς προσβάσιμη Κροατία, στην ίδια θέση με την Ιταλία, ενώ έπεται η Τουρκία.
Όσον αφορά στην έκθεση Utazas 2011, παρά την οικονομική κρίση, 60.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση όπου συμμετείχαν 600 εκθέτες από 32 χώρες. Η ελληνική παρουσία υπήρξε εντυπωσιακή, προσελκύοντας πλήθος ενδιαφερομένων αλλά και επαγγελματιών του τουρισμού. Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι Ούγγροι οργανωτές, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά τους η Κάρπαθος, η οποία συμμετείχε ως συνεκθέτης στην έκθεση, όπως και η Ρόδος.
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, ο διευθυντής του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Αυστρίας - Ουγγαρίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς, είχε επαφές και συζητήσεις με τουριστικούς πράκτορες, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους και σε ουγγρικό τηλεοπτικό κανάλι. Επίσης συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση τηλεοπτικού αφιερώματος για έναν ελληνικό προορισμό, στο μεγαλύτερο από άποψη τηλεθέασης κανάλι της Ουγγαρίας RTL.
Στη διάρκεια των συσκέψεων με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδίων, όπως οι Neckermann, TUI αλλά και με μικρότερους όπως ο Apollon Travel (αποκλειστικά ελληνικό πρόγραμμα), επισημάνθηκε το γεγονός ότι αναμένεται σημαντική αύξηση για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2011.
Αξίζει να σημειωθεί η άψογη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Αυστρίας - Ουγγαρίας με τις ελληνικές αρχές στην ουγγρική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα με τον Πρέσβη της Ελλάδας, κ. Γεωργιλέ και τον Εμπορικό Σύμβουλο, κ. Μιχαλόπουλο. Η συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα τη συνδιοργάνωση πολλών εκδηλώσεων πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα τη συνεχή προβολή της χώρας μας στην Ουγγαρία.
Τον προσεχή Μάιο, το διάστημα 12 με 14, θα πραγματοποιηθούν στη διατηρητέα κλειστή Αγορά της Βουδαπέστης, οι «Ημέρες Ελλάδας», όπου η ελληνική γαστρονομία και η τουριστική Ελλάδα, θα παρουσιαστούν για τρίτη συνεχή χρονιά, στο ουγγρικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου