Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή απέστειλε ο Στέφανος Μάνος, με τον οποίο έχω αρχίσει να συμφωνώ ... ανησυχητικά. Παράλληλα, σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, επιχειρεί να εξηγήσει την αδράνεια που επιδυκνύουν οι πολιτικοί ( εδώ ) . Σύμφωνα με την επιστολή, "Η προφανέστερη αιτία της υποβάθμισης-σοκ που μας επεφύλαξε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s είναι η δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι δεν θα επιτρέψει την πώληση ακίνητης περιουσίας. Οι αριθμοί είναι οι εξής: Πέρυσι τέτοια εποχή το δημόσιο χρέος ήταν 310 δις. Στο τέλος του 2011 θα είναι 370. Στα 310 οι αγορές σταμάτησαν να μας δανείζουν. Το 2012, με το χρέος να ξεπερνά τα 370, η κυβέρνηση μάς ...υπόσχεται ότι θα μπορέσουμε να ξαναβγούμε στις αγορές!!! Σε αυτό το πλαίσιο είχε συμφωνήσει η τρόικα με την κυβέρνηση ότι θα επιδιώξουμε να εισπράξουμε τουλάχιστον 50 δις από την πώληση ακίνητης περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις. Με την πώληση θα δείχναμε ότι θέλουμε και μπορούμε να μειώσουμε το χρέος. Η υποβάθμιση είναι λοιπόν η αναπόφευκτη συνέπεια της δέσμευσης Παπανδρέου ότι δεν θα πουλήσει".


Και συνεχίζει: " Η θέση μου είναι ότι: σε μόλις δύο χρόνια θα μπορούσαμε να πείσουμε τις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της. Όχι βέβαια με τις μαγικές λύσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε αδρανώντας, αλλά με σκληρή δουλειά, πολλές θυσίες και με την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των δυνατοτήτων μας, ανθρωπίνων και υλικών. Βασικά συστατικά της προσπάθειας είναι η πώληση αδρανών περιουσιακών στοιχείων, ο δραστικός περιορισμός της κρατικής δαπάνης (απολύσεις υπεράριθμων), η κατάργηση των υπέρ τρίτων φόρων, η κατάργηση όλων των φόρων στην ακίνητη περιουσία και η αντικατάσταση τους με ένα απλό τέλος, ο περιορισμός και η απλοποίηση της φορολογίας εισοδήματος, η σταδιακή εισαγωγή εθνικής σύνταξης και η κατάργηση των συνταξιοδοτικών εισφορών. Το αποτέλεσμα των αλλαγών θα είναι η άμεση σημαντική αύξηση της απασχόλησης (κυρίως των νέων ανθρώπων καθώς θα καταργηθούν οι εισφορές - αρχικά των νέων), η σημαντική αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας (μείωση φόρων και εισφορών). Με την πώληση περιουσιακών στοιχείων θα προσελκυσθούν μαζικά ξένα κεφάλαια που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Το κυριότερο θα αλλάξει τελείως η ψυχολογία. Η δική μας και των αγορών.

Βοηθείστε να διαδώσουμε το μήνυμα μας. Αν ο Ελληνικός λαός μάθει και πιστέψει ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα, το πρόβλημα θα λυθεί. Συνεισφέρετε στη ΔΡΑΣΗ τώρα. Πιέστε εδώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Στέφανος Μάνος
Πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ"

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου