Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σε διαδικασία πώλησης το ΜΟΝΤΑΝΑ



Για πώληση μεγάλου ξενοδοχείου γράφαμε στις αρχές του μήνα ( εδώ ), και αναφερόμασταν στο ΜΟΝΤΑΝΑ της οικογένειας Στραγάλη στο Καρπενήσι, αλλά είχαμε δεσμευτεί ότι δεν θα αποκαλύψουμε κάτι περισσότερο, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές. Όμως σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ μας χάλασε την αποκλειστικότητα και σας αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο.


Η διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου έχει ξεκινήσει ένα χρόνο πριν, δεδομένου ότι η οικογένεια Στραγάλη, "παραδοσιακοί -και ιδιαίτερα επιτυχημένοι- αρχιτέκτονες" ξενοδοχείων και όχι μόνο, αποφάσισε να επικεντρωθεί σε αυτή τη δραστηριότητα και να κλείσει κάποια "μέτωπα", αποπληρώνοντας και σημαντικό τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα στην επιχειρηματική δράση της οικογένειας και να δη=ιατηρήσει και το ΠΛατύστομο, το οποίο έχει αποκτήσει από την ΕΤΑ για 50 χρόνια. Ωστόσο, η διαδικασία της πώλησης δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε αυτή τη φορά ακόμη, με τον Λαρισινό επιχειρηματία κ. Γατένιο, ο οποίος διατηρεί και ξενοδοχειακή μονάδα στη Λευκάδα. Βέβαια η υπογραφή της πώλησης είναι πια πολύ κοντά, δεδομένου ότι έχουν ξεπεραστεί και τα προβλήματα από την Τράπεζα Πειραιώς που είναι ο κύριος δανειστής της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πέρυσι έγιναν άλλες τρεις προσπάθειες πώλησης της μονάδας, σε Γερμανούς, Ιταλούς και Κύπριους επιχειρηματίες που δεν τελεσφόρησαν.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε, αφού το "έχουμε" το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου