Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εν αναμονή 1.000 κρουαζιεροπλοίων στον Πειραιά



Περισσότερα από χίλια κρουαζιερόπλοια αναμένεται να προσεγγίσουν φέτος το λιμάνι του Πειραιά, ενώ η κρίση στις χώρες της Βόρειας Αφρικής αυξάνει από 12% σε 20%τις προβλέψεις για αύξηση των επιβατών σε σχέση με το 2010.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, το 2011, όπως προκύπτει από τις προαναγγελίες των ναυτιλιακών εταιριών κρουαζιέρας, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους και ιδιαίτερα μετά την 1η Απριλίου, οπότε και ξεκινάει η κύρια περίοδος περιηγητικών πλοών στο λιμάνι του Πειραιά, θα ανέλθουν σε 962 έναντι 823 του 2010, αυξημένα κατά 19%.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από εταιρίες, των οποίων οι προσεγγίσεις στο λιμάνι του Πειραιά υπερβαίνουν τις 25 ετησίως. Επομένως, ο αριθμός προσεγγίσεων θα ξεπεράσει τα 1.000 κρουαζιερόπλοια, αν ληφθούν υπόψη και οι προσεγγίσεις μικρότερων εταιριών.
Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε για τα θέματα της κρουαζιέρας από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.Λ.Π. Α.Ε., κ. Γ. Ανωμερίτη, εξετάσθηκε η παροχή πρόσθετων εκπτώσεων επί των τιμολογίων του 2011, θέμα το οποίο θα εισαχθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Π. Α.Ε.. Επίσης, εξετάστηκε η επιτάχυνση των έργων αναβάθμισης των Σταθμών Επιβατών, οι οποίοι ήδη ανακαινίζονται και η λειτουργία του νέου Σταθμού Επιβατών Β’ στον προλιμένα (Παλατάκι), ο οποίος θα παραδοθεί τέλος Ιουνίου.
Επιπρόσθτα, στα πλαίσια ενίσχυσης των πολιτικών κρουαζιέρας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Π. Α.Ε., επισκέφθηκε τα λιμάνια Πάτρας, Κατάκολου και Καλαμάτας, στα οποία συναποφασίσθηκε η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της Ο.Λ.Π. Logistics Α.Ε. για την αναβάθμιση υπηρεσιών, υποδομών και η παροχή τεχνογνωσίας στα θέματα εξυπηρέτησης κρουαζιέρας. Οι συσκέψεις με τις ηγεσίες των πιο πάνω λιμανιών θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή συμφωνιών εντός του Μαρτίου 2011.
Μία σημαντική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων τα οποία υποδέχονται κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Ερυθρά Θάλασσα (MEDCRUISE), μετά από πρόταση της Ο.Λ.Π. Α.Ε., να συγκαλέσει την Ετήσια Συνέλευσή της στον Πειραιά αντί της Τυνησίας, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.
Η Ετήσια Συνέλευση της MEDCRUISE θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-5 Ιουνίου 2011 στις αίθουσες της Ο.Λ.Π. Α.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου