Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκινά πτήσεις από Μόσχα η AEGEAN...


Τακτικές πτήσεις από τη Μόσχα και το αεροδρόμιο DEMODEDOVO, ξεκινά μέσα στον Απρίλη η AEGEAN για Θεσσαλονίκη. Στη ρωσική αγορά αυτή τη στιγμή δεν πετάει καμία ελληνική εταιρία και όλη η κίνηση γίνεται από την AEROFLOT και την TURKISH AIRLINES, μέσω Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες η AEGEAN έχει εξασφαλίσει δικαιώματα πτήσεων από περιφερειακά αεροδρόμια της Ρωσίας προς αντίστοιχα ελληνικά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Ηράκλειο και η Ρόδος.


Λόγω της αστάθειας στην Αίγυπτο που έχει οδηγήσει στην έλλειψη πληρότητας στις πτήσεις, η Aegean αναγγέλει την αναστολή των πτήσεών της προς/από Κάϊρο κατά την θερινή περίοδο 2011, με ισχύ από 27/3/2011. Η εταιρεία θα εξετάσει την αξιοποίηση της χωρητικότητας των ως άνω πτήσεων σε προορισμούς που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δυνατότητες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Στο μεταξύ παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ.Νικητιάδη υπεγράφη σήμερα σύμφωνο συνεργασίας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού μεταξύ του ΕΟΤ και της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Το σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης , στοχεύει στην ανάληψη κοινών δράσεων, οι οποίες θα αποβλέπουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

Ο υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης δήλωσε ότι: «Συνεχίζουμε τις συμφωνίες με φορείς και οργανισμούς οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση του τουρισμού μας. Μετά από την πρόσφατη υπογραφή συνεργασίας με το Ελευθέριος Βενιζέλος , σήμερα, στο πλαίσιο των ενεργειών μας υπεγράφη η συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία προβλέπει συνεργασία των δυο πλευρών που με στοχευμένες δράσεις θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του τομέα του τουρισμού. Στοχεύουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας καθώς και την πολύπλευρη ανάπτυξη των πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα να δείξουμε και να πετύχουμε την μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών.
Το πεδίο συνεργασίας μας με την Aegean, είναι ευρύ και μπορεί να περιλαμβάνει σειρά προωθητικών ενεργειών, όπως η προβολή του λογότυπου Visit Greece καθώς και άλλες δράσεις τις οποίες εξετάζουμε. Υπάρχουν και άλλες προοπτικές συνεργασίας σε πολλά επίπεδα ενώ μέριμνά μας είναι να προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού και με άλλους φορείς». Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης εξήρε την δυναμική του τουριστικού τομέα για την ανάπτυξη της οικονομίας και δήλωσε ότι «χαιρόμαστε που η Πολιτεία προχωρεί σε ανάλογες συνεργασίες για την προώθηση του τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου