Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσκρουση τουρκικού καταμαράν στον προβλήτα της Κω


Τουρκικό καταμαράν με 213 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Βρετανοί, προσέκρουσε χθες το πρωί στον προβλήτα της Κω, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 25 επιβατών. Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σκηνές πανικού ακολούθησαν μετά την πρόσκρουση του τουρκικής σημαίας καταμαράν Aegean Cat, χθες στις 11:20 το πρωί, στο λιμάνι της Κω. Το καταμαράν, το οποίο εκτελούσε ημερήσια κρουαζιέρα από την τουρκική πόλη Ντιντίμ στην Κω, προσέκρουσε με δύναμη στον προβλήτα, κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 επιβάτες, εκ των οποίων οι πέντε πιο σοβαρά.
Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κω για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ। Γιώργου Νικητιάδη μόλις ενημερώθηκε για το ατύχημα. Ο κ. Νικητιάδης επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Κω, κ. Σοροκάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την τύχη των τραυματιών. Σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκε ο υφυπουργός, οι τραυματίες στην πλειονότητά τους έχουν υποστεί αμυχές και εκδορές, ενώ πιο σοβαρά τραυματίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία έχουν υποστεί θλάσεις και κατάγματα. Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υφυπουργός με τον λιμενάρχη της Κω, κ. Σεφεριάδη, από τον οποίο ζήτησε να παρασχεθούν όλες οι διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη επιστροφή των επιβατών στα τουρκικά παράλια, από όπου είχαν ξεκινήσει την ημερήσια κρουαζιέρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου