Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Σοβαρή καταγγελία από τον Σ.Ε.Ε.Π.Υ.

Την εντονότατη διαμαρτυρία του προς τη γενική γραμματεία Τουρισμού εξέφρασε ο Σ.Ε.Ε.Π.Υ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΙΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΜΑΣΑΖ) γιατί στο πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» και στις επιλέξιμες ενέργειες της Κατηγορίας 2 (εξοικονόμηση ύδατος), προτείνεται απροκάλυπτα και αντιδεοντολογικά προς τους υποψηφίους επενδυτές μια συγκεκριμμένη και παράνομη μέθοδος καθαρισμού νερού πισίνας (αναγράφεται η φράση: με χρήση ιόντων χαλκού αντί χλωρίου) η οποία : ...

• Προωθείται ΜΟΝΟ από 1-2 συγκεκριμμένες εταιρείες
• Δεν επιτρέπεται από την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία για χρήση σε δημόσιες πισίνες, όπως είναι αυτές των ξενοδοχείων
• Δεν επιτρέπεται στην Ευρώπη από τις αντιστοιχες νομοθεσίες (π.χ DIN 19643 στην Γερμανία)
• Παρουσιάζει επιβάρυνση στο περιβάλλον λόγω βαρέων μετάλλων
• Δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χλώριο
• Δημιουργεί η χρήση της σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία " Είναι στην διάθεση σας, εάν το θελήσετε, πληθώρα σχετικών επιστημονικών επιχειρημάτων και στοιχείων της Ελληνικής και Ευρωπαικής νομοθεσίας που αποδεικνύουν το σοβαρότατο λάθος στο κείμενο στην προδημοσίευση της πράξης ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Δεν ζητάμε την προώθηση άλλων μεθόδων αλλά μόνον την προσαρμογή του κειμένου στην ισχύουσα νομοθεσία περι δημοσίων κολυμβητικών δεξαμενών και την προστασία των υποψηφίων επενδυτών και των κολυμβητών. Το θέμα δεν είναι μόνον ο αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των μελών μας αλλά και το σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας που θα προκύψει από την τυχόν επιδότηση και χρήση παράνομων μεθόδων στην απολύμανση του νερού".

Και καταλήγει: " Θα θέλαμε τέλος στα πλαίσια της διαφάνειας να ζητήσετε τις δέουσες εξηγήσεις και τις τυχόν ευθύνες από τους συντάκτες του κειμένου και να μας ενημερώσετε πώς από τις τόσες πολλές μεθόδους που είναι σύννομες (π.χ παραγωγή χλωρίου από αλάτι, οζονισμός κ.α) επέλεξαν να αναγράψουν ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ αδόκιμη μέθοδο η οποία δεν καλύπτεται από την νομοθεσία για δημόσιες πισίνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου