Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η παραίτηση Γκερέκου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης


Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο μάτι του «κυκλώνα», καθώς η είδηση της παραίτησης της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου, έκανε τον γύρο του κόσμου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φέρνοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα μας, στο προσκήνιο.

«Ελληνίδα υπουργός χάνει τη δουλειά της λόγω απλήρωτων φόρων του συζύγου της», είναι ο τίτλος του βρετανικού δικτύου BBC, που σχολιάζει ότι «η αποκάλυψη αυτή είναι μεγάλη ντροπή για την κυβέρνηση, η οποία έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων». ...

Από την πλευρά της η Times της Νέας Υόρκης, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστή την παραίτηση της 51χρονης υφυπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού» λίγες ώρες μετά από τη δημοσίευση σχετικού άρθρου σε καθημερινή εφημερίδα για τα χρέη του συζύγου της στην εφορία.
Σχετικό άρθρο υπάρχει και στην Independent, η οποία υπογραμμίζει ότι, «Ελληνίδα υπουργός παραιτείται για το φορολογικό χρέος του συζύγου της ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ», και συμπληρώνει, αναφερόμενη στο πρόσωπο του κ. Βοσκόπουλου, «ο Τόλη Βοσκόπουλος, ο Έλληνας Tom Jones, δεν έχει πληρώσει φόρους για περίπου δύο δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία των οικονομικών υπηρεσιών της Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου