Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμίσθωση του ΑΚΤΑΙΟΝ της Ρόδου


Δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η προκύρηξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ιστορικού δημοτικού ακινήτου «ΑΚΤΑΙΟΝ» της Ρόδου σε ιδιώτες επενδυτές. 
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. κ. Ιωάννης Κούρτης, το ενδιαφέρον που υπάρχει από ντόπιους και ξένους επενδυτές είναι μεγάλο και οι ενδιαφερόμενοι έχουν διάθεση τους έναν μήνα εως 16 Δεκεμβρίου 2015 για να καταθέσουν τους φακέλους με τις προσφορές τους για την εκμίσθωση του ιστορικού κτιρίου. 
Επισημαίνεται ότι με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 12 έτη με δυνατότητα επέκτασης, ενώ ο μισθωτής υποχρεούται να διενεργήσει, εντός τριετίας με δικά του έξοδα και δαπάνες, τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου, καθώς και διαμόρφωσης του περιβάλοντος χώρου.
Το ΑΚΤΑΙΟΝ αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά ακίνητα στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Ρόδου, σε προνομιακή θέση αλλά όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννης Κούρτης: «Το ΑΚΤΑΙΟΝ δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν είχε τις αναμενόμενες εισπράξεις, καθώς η λειτουργία του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το δημόσιο λογιστικό σύστημα, γεγονος που μας εμπόδισε να το λειτουργήσουμε με τον τρόπο που θέλαμε παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλαμε. 
Είμαι βέβαιος οτι στα χέρια ενός αξιόπιστου ιδιώτη επενδυτή, με τον σωστό σχεδιασμό σε μακροχρόνιο ορίζοντα, το ΑΚΤΑΙΟΝ μπορεί να γίνει κερδοφόρα επιχείρηση και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ρόδου». 
Η δημοπρασία θα είναι δημόσια και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου , Διεύθυνση Πλατεία Ελευθερίας 1 στη Ρόδο την 16/12/2015, ημέρα Τετάρτη, με ώρα έναρξης στις 12:00.μ. και λήξης στις 13:00.μ,μ, και εφόσον δεν εξακολουθούν οι προσφορές, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410 37090. 
Αντίτυπα των τευχών διακήρυξης της δημοπρασίας διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας: www.kallitheasprings.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου