Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων για το 2014 και ...


... στις τραπεζικές συναλλαγές εξετάζει η κυβέρνηση 

- Την ίδια ώρα υπόσχεται στην Έλενα Κουντουρά μη μεταβολή του ΦΠΑ μέχρι το Φθινόπωρο
- Δείτε εδώ την εισήγηση Βαρουφάκη
- Δείτε εδώ την προσφώνηση Κωνσταντίνου Μίχαλου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων για το 2014, αλλά και τέλους-φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ. 
Ακούστε τις ερωτήσεις του γράφοντος και τις απαντήσεις του υπουργού, ο οποίος δεσμεύτηκε, με όση σημασία μπορεί να έχει η δέσμευση αυτή- στην Αν. Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, «ότι για την τρέχουσα τουριστική σαιζόν δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ΦΠΑ. Όποια αλλαγή προκύψει στο τουριστικό πακέτο στο μέλλον θα σχεδιαστεί ώστε η Ελλάδα να παραμείνει τουριστικά ανταγωνιστική.» 
Οποιαδήποτε παραφιλολογία αναπτύσσεται σχετικά με το ΦΠΑ, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, πλήττει ευθέως τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας, σημειώνει η Έλενα Κουντουρά, η οποία πιέζει στο μέτρο του εφικτού για το σοβαρό αυτό θέμα. 
Ωστόσο, η διαμορφωθείσα κατάσταση, ουσιαστικά δεν επιτρέπει την υπογραφή συμβολαίων με τους tour operators για το 2016. 
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης έκανε ιδιαίτερες αναφορές στον Τουρισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πιστωτές πιέζουν για μεγάλες αυήσεις στον ΦΠΑ του Τουρισμού, τις οποίες η κυβέρνηση δεν αποδέχεται.
Για να δούμε τι άλλο θα δούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου