Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Electrolux Professional – Alain Ducasse Education – Gastronomy Essentials


- Ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Πρόγραμμα εκπαίδευσης υπό την μαγειρική καθοδήγηση της Alain Ducasse Education του κορυφαίου Γάλλου Chef Alain Ducasse στην Αθήνα. 

Ο Alain Ducasse είναι Παγκόσμιος Πρέσβης της Electrolux Professional. 
Όλες οι κουζίνες του είναι εξοπλισμένες από την Electrolux Professional, όπως και ο χώρος στην Αθήνα όπου εκπαιδεύτηκαν οι 150 Chef και Επαγγελματίες Μάγειρες, ήταν εξοπλισμένος από την Electrolux Professional Ελλάς. 
Από τις 10 έως και τις 12 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα είχε επίκεντρο στη νέα τάση της γαστρονομίας, το “street food” και “finger food”.
Ο ΣΕΤΕ χρηματοδότησε τα μέλη του για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο κατά ένα μέρος. 
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να γευτούν το “Μοντέρνο Ελληνικό Degustation Menu” του Έλληνα Chef Γιώργου Στυλιανουδάκη, την τρίτη ημέρα δωρεάν. 
Ο επαγγελματικός εξοπλισμός που εργάσθηκαν οι Chef, ήταν: φούρνος και chiller – σύστημα cook & chill – το καλύτερο που υπάρχει στην αγορά, sous-vide, πλατώ, πλανητικό μίξερ, φριτέζα, εστίες αερίου, επαγωγικές εστίες, γκριλλ, ψυγεία, wok και άλλα κορυφαία μηχανήματα, αποκλειστικά Electrolux. 
Όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα γεγονότα εκμάθησης και προώθησης της γαστρονομικής δημιουργίας τέχνης, έλαβαν χώρο στην “ΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ”, στον Βοτανικό, Αθήνα, με διοργάνωση της Gastronomy Essentials. 

Το περιοδικό Catering Insight βραβεύει τη thermaline ως “prime cooking equipment of the year”

Η Electrolux Professional κέρδισε ένα βραβείο για την καινοτόμο σειρά μαγειρικής thermaline 80/90 που όλοι επιθυμούν, όμως δεν μπορούν να κατακτήσουν. 
Η σειρά thermaline 80/90 πήρε το πρώτο έπαθλο στην κατηγορία “Prime Cooking & Ranges” των βραβείων Catering Equipment Of The Year 2014 του περιοδικού Catering Insight. Τα βραβεία επιβραβεύουν τις καλύτερες νέες προσθήκες στην αγορά εξοπλισμού μαζικής εστίασης του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών και παρέχουν πολύτιμη εικόνα για τις εξελίξεις στον στίβο της επαγγελματικής κουζίνας. 
Τα βραβεία Catering Equipment Of The Year προσφέρουν έναν οδηγό με 50 από τις καλύτερες παρουσιάσεις εξοπλισμού μαζικής εστίασης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος, επιλέγοντας έναν μόνο νικητή σε κάθε κατηγορία προϊόντων σύμφωνα με τρία κριτήρια: καινοτομία, λειτουργικότητα και επαγγελματισμό. Η άποψη των κριτών ήταν: "Έχουμε φανταστικές εξελίξεις στην αγορά των φούρνων Combi φέτος, κάτι που μαρτυρούν οι προεπιλεγμένοι συμμετέχοντες σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, σχετικά με τις σειρές μαγειρικής, φέτος η Electrolux έχει προχωρήσει πραγματικά εμπρός στην κατηγορία modular cooking με την Ελβετική της σειρά, που προσφέρει στην ενεργειακή απόδοση και εντυπωσιάζει με τον κομψό σχεδιασμό της." Η σειρά thermaline 80/90, η οποία αναπτύχθηκε στην Ελβετία, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ως μέρος της σειράς thermaline Made to Measure (M2M), και συνδέει άψογα τις πολλαπλές εφαρμογές της κουζίνας υψηλής παραγωγικότητας. Πλούσιος από άποψη καινοτομίας, ο εξοπλισμός επιτρέπει στους επιχειρηματίες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στις κουζίνες, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, ενώ προσφέρει σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως το Aquacooker για μαγειρική πολλαπλών χρήσεων (sous-vide, bain-marie, pasta cooker), ένα μεγάλης ισχύος μπάρμπεκιου και ενσωματωμένα ψυγεία και καταψύκτες. 
Σχετικά με το βραβείο, ο Simon Lilley, Περιφερειακός Διευθυντής του τομέα “Horizontal Cooking”, σχολίασε: “Αυτό το βραβείο είναι μια απόδειξη της δέσμευσής μας για τη δημιουργία προϊόντων με ηγετική θέση στην αγορά.” “Επιδιώκουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δικό μας δίκτυο συνεργατών και σεφ ώστε να δημιουργούμε εξοπλισμό που τους βοηθάει να προσαρμόσουν και να διατηρήσουν μια ευέλικτη κουζίνα, προσφέροντας άρτια πιάτα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Είναι πραγματικά φανταστικό, αυτό να μας αναγνωρίζεται με ένα τέτοιο διάσημο βραβείο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου