Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Στις Κυκλάδες ο Μιχάλης Χάλαρης


Ένας άξιος άνθρωπος, επιστήμονας και σωστός επαγγελματίας, ο Μιχάλης Χάλαρης, αποφάσισε να συμμετάσχει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες.
Με πολύ χαρά δημοσιεύουμε το άρθρο του για την σημασία των επερχόμενων εκλογών, δεδομένου ότι από τη θέση του ως γενικός γραμματέας του ΣΕΠΕ είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση θεμάτων που ταλάνιζαν τον χώρο.
Από εμάς καλή επιτυχία.
 
του Μιχάλη Χάλαρη, 
Υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ –Δημοκρατικής Παράταξης 

Στις επερχόμενες εκλογές η «βεντάλια» των κομμάτων που αναζητούν την ψήφο των πολιτών –και ιδίως όσων κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς- έχει ανοίξει εντυπωσιακά.
Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη καλείται, όπως και όλα τα άλλα κόμματα, να απαντήσει στο απλό ερώτημα «γιατί να ψηφίσω εσένα;» Η προφανής απάντηση, ότι «με υπευθυνότητα και ωριμότητα σώσαμε τη χώρα με τεράστιο πολιτικό κόστος», ανήκει περισσότερο στην κρίση της ιστορίας και δεν αποτελεί προεκλογικό αφήγημα, όσο και αν το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που παρέμεινε σταθερό και ειλικρινές από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, χωρίς να καταφεύγει σε ΖΑΠΕΙΑ και πλατείες. Αυτό, όμως, που κρίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι το μέλλον. 
Οι αποφάσεις που θα πάρει ο κάθε πολίτης στις 25 Ιανουαρίου αποτελούν το δικό του προσωπικό κομμάτι ευθύνης. 
Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα οφείλει να γνωρίζει τι ψηφίζει και που μπορεί η ψήφος του να οδηγήσει τη χώρα. Απαντάμε, λοιπόν, στο ερώτημα "γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη;" με ένα άλλο ερώτημα «ωφελεί, ιδιαιτέρως αυτή την ιστορική συγκυρία, η δημιουργία ενός νέου δικομματισμού;». Η επιχειρούμενη πόλωση δεξιάς αριστεράς με φόντο την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη μέση ένα Μνημόνιο είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. 
Οι μεταρρυθμίσεις θα παραμείνουν ευχολόγιο και το πελατειακό κράτος θα ανδρωθεί και πάλι. Τα πιστοποιητικά φρονημάτων θα ανασυρθούν από τα χρονοντούλαπα της ιστορίας και η χώρα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στον μόλις αποφευχθέντα οικονομικό –και όχι μόνο – γκρεμό. 
 Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θα παραμείνει χωρίς πραγματική πολιτική έκφραση, αφού θα «υιοθετηθεί» πρόσκαιρα από έναν δεξιό ή αριστερό χώρο. Αυτό σημαίνει λιγότερη δημοκρατία. Εμείς, όμως, όσοι δεν εκφραζόμαστε ούτε από τη στρατηγική του φόβου της ΝΔ ούτε από την λαϊκίστικη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και επιζητούμε ψύχραιμο και νηφάλιο πολιτικό λόγο, όσοι επιθυμούμε να γίνουμε δύναμη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και σταθερότητας μέσα στην τρικυμία στην οποία εισέρχεται η χώρα, όσοι πιστεύουμε ότι στο κέντρο υπάρχει περισσότερη δημοκρατία επιδιώκουμε να αποτελέσουμε τον κατά το δυνατόν ισχυρότερο τρίτο πόλο ανάμεσα στις μυλόπετρες του δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. 
Υπάρχουν, βεβαίως, και κάποια άλλα κόμματα –ή τύποι κομμάτων- που ευαγγελίζονται ότι έρχονται να καλύψουν το κεντρώο κενό. Κόμματα, όμως, όπως το ΠΟΤΑΜΙ, που εμφανίζεται ως ένας τέτοιος χώρος δεν έχει να προσφέρει κάτι πέρα από το να συμπαρασύρει στο πέρασμά του όσους έχουν – δικαίως ή αδίκως - απαξιώσει την πολιτική ως έννοια και θεσμό. Κατά την άποψή μου, ο συγκεκριμένος σχηματισμός δεν έχει καμία πολιτική αφήγηση να προσθέσει στον κοινωνικό διάλογο. Αντιθέτως, βρίθει στοιχείων που δημιουργούν μια επιφυλακτικότητα απέναντί του (δημαροποίηση, αδιαλλαξία, έλλειψη στίγματος, απολιτίκ, αντιφάσεις σε σχέση με κομματικό παρελθόν, ακραία αρχηγοκεντρικό). Με τέτοια χαρακτηριστικά δεν μπορεί να πάρει το ρόλο ενός τρίτου πολιτικού πόλου, γιατί δεν έχει αντιπρόταση και δεν έχει πολιτική ταυτότητα. Ωστόσο, ο κύριος λόγος που καθιστά το ΠΑΣΟΚ καταλληλότερο τρίτο πόλο είναι η δυνατότητα μετατροπής του πολιτικού του μειονεκτήματος (κυβερνητισμός) σε πλεονέκτημα. 
Όσα μας καταμαρτυρούν, αυτοί που σπεύδουν να μας αφορίσουν, αποτελούν και το εχέγγυό μας. Είμαστε καταλληλότεροι γιατί μπήκαμε στη φωτιά, διαχειριστήκαμε όλα τα κρίσιμα υπαρξιακά στάδια που πέρασε η χώρα τα πέντε τελευταία χρόνια, έχουμε στελέχη και ανθρώπους με πείρα κι εμπειρία και μπορούμε να δράσουμε κατευναστικά και εξισορροπητικά ως ασπίδα σωτηρίας της χώρας τόσο απέναντι στις εξωγενείς επιθέσεις όσο και απέναντι σε μια συντηρητική ΝΔ ή έναν κυβερνητικά άπειρο, απροετοίμαστο και δημαγωγικό ΣΥΡΙΖΑ που παίζει με τον κίνδυνο. Δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν, δεν είμαστε πρόθυμοι μπαλαντέρ, δεν θα αποτελέσουμε το άλλοθι για να αποφύγει κανείς τις ευθύνες του. 
Είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε στο να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα της χώρας επί τη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας που εγγυάται πριν και πάνω από όλα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το ιστορικό του και πολιτικό του χρέος, εξάγνισε τα λάθη του και τις κακοδαιμονίες του και αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον συνειδητοποιημένος πολιτικός χώρος, που μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο πολιτικής σταθερότητας. 
Έχοντας ζήσει το πολιτικό «ωσαννά» και το πολιτικό «σταύρωσον αυτόν» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο ώριμη και αποκρυσταλλωμένη του φάση, με ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα και εθνική προσέγγιση των ζητημάτων, χωρίς πυροτεχνήματα, χωρίς αναθέματα, χωρίς μικροκομματικές παρωπίδες. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα το 1970 και είμαι το τρίτο παιδί του Μανώλη Χάλαρη από τη Μεσαριά της Σαντορίνης και της Ελένης Μαύρη από την Παροικιά της Πάρου Είμαι παντρεμένος με τη Μαρίνα Δεσποτίδου από το Φιλώτι της Νάξου και έχουμε δύο παιδιά 
Από το 1995 υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα και σήμερα είμαι Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Μου έχουν απονεμηθεί δύο ηθικές αμοιβές για εξαιρετική δραστηριότητα κάτω από δυσμενείς συνθήκες, εργαζόμενος με ζήλο, προθυμία, αποφασιστικότητα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική μου ακεραιότητα. Για τρία έτη (2009-2012) ήμουν Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκα μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξα τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και πάλεψα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας Σε ηλικία 18 ετών αναδείχθηκα πρωταθλητής Ελλάδας στην ελληνορωμαϊκή πάλη 
Είμαι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.) 
Με πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθηκα στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είμαι διδάκτορας στην επιστήμη της Χημείας Διετέλεσα Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και από το 1994 έως και σήμερα είμαι ενεργό μέλος της ΕΕΧ συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους μου. Σπούδασα, επίσης, στην Πυροσβεστική Ακαδημία και έχω κάνει μετεκπαίδευση στο Rescue Services College Rosersberg της Σουηδίας σε θέματα αντιμετώπισης περιβαλλοντικών καταστροφών. 
Ως ερευνητής, μελέτησα θέματα όπως φυσικοχημικές διεργασίες της ύλης, προβλήματα υγιεινής, υγείας και ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος 
Διετέλεσα Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος Ως Αξιωματικός του ΠΣ έχω υπηρετήσει σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις, ήμουν αξιολογητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έχω συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας και σε επιτροπές Υπουργείων, ενώ υπήρξα σύμβουλος Υπουργού. Έχω διδάξει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και σε Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Έχω διατελέσει οργανωτής και εισηγητής διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, που έχουν σχέση με το περιβάλλον (ελληνικό δίκτυο πράσινης χημείας) και τις χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές, πυρηνικές απειλές και συμβάντα. Έχω έντονη συγγραφική δραστηριότητα, καθώς και πληθώρα άρθρων στον ελληνικό και διεθνή τύπο σε θέματα υγείας και ασφάλειας, περιβάλλοντος, προστασίας καταναλωτή, πολιτικής προστασίας, αδήλωτης εργασίας κ.α. Στην έκδοση του 2010 Who’s Who in the World του εκδοτικού οίκου Marquis Who’s Who των ΗΠΑ με παρουσίασαν ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους παγκοσμίως επαγγελματίες και επιστήμονες. 
Από τα φοιτητικά μου χρόνια και το δύσκολο 1989 είμαι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είμαι αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 
Για όλους αυτούς τους λόγους και – κυρίως - επειδή αγαπώ τις Κυκλάδες και θέλω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτές σας ζητώ έναν από τους δύο σταυρούς που δικαιούστε να δώσετε 
Το προσωπικό μου ιστολόγιο: http://chalarismichalis.blogspot.com 
Find me on facebook: www.facebook.com/chalaris.michail 
Follow me on Twitter: www.twitter.com/ChalarisMichail (@ChalarisMichail) 
Join me on Linkedin: www.linkedin.com/chalarismichail 
Watch me on Youtube Find me on g+ : google.com/+ChalarisMichail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου