Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

10ήμερο γαστρονομίας και εκδηλώσεων στον Αστέρα


Η Τουρκία εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης που βρίσκεται, δηλαδή στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, έχει πολλές πολιτιστικές και γαστρονομικές επιρροές, που κάνουν την Τούρκικη κουζίνα ακαταμάχητη, όπως και την ίδια τη χώρα. 
Το ξενοδοχείο Arion Resort & Spa στον Αστέρα Βουλιαγμένης, διοργανώνει και φιλοξενεί σε συνεργασία με την Πρεβεία και το Προξενείο της Τουρκίας, ένα δεκαήμερο πολιτιστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και παράλληλα να γευτούν παραδοσιακές τουρκικές γεύσεις.
Το πρόγραμμα αναλυτικά: 7-16 Μαρτίου, Εστιατόριο Grill Room Καθημερινά από τις 19.00-23.00, Παρασκευή και Σάββατο 19.00-23.30 Δύο Τούρκοι guest chefs και η ομάδα της κουζίνας του Astir Palace σας μυούν σε γεύσεις από την ανατολίτικη και αυτοκρατορική κουζίνα καθημερινά με ζωντανή μουσική. 
Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν μεταξύ άλλων αυθεντικά τουρκικά πιάτα και γλυκά, όπως τας κεμπάπ, κεμπάπ από κοτόπουλο Islim, αρνίσιο κότσι, μελιτζάνες παπουτσάκι, αρνάκι καπαμά, λαυράκι τηγανητό με αμύγδαλα, γλυκό κυδώνι, παραδοσιακός μπακλαβάς, κανταϊφι, εκμέκ και πολλά άλλα. 9 και 10 Μαρτίου, αίθουσα Alexander Ballroom 
Παρακολουθήστε μια μοναδική δίωρη παράσταση που περιλαμβάνει: • επίδειξη σεμά από δερβίσηδες και παραδοσιακούς χορούς, • παρουσίαση τουρκικών ενδυμασιών • συναυλίες μουσικής από τουρκικά σχήματα. Μετά το τέλος της παραστάσης ακολουθεί δεξίωση με τουρκικές γεύσεις. 
Τιμή εισιτηρίου 30 ευρώ το άτομο με το φαγητό. 7-14 Μαρτίου, 
ATHENA A-B-C • Έκθεση ζωγραφικής από τον καθηγητή Devril Erbil 
• Έκθεση έργων καλλιγραφικής τέχνης από τον Ismet Ozer 
• Έκθεση με έργα τέχνης ebru, μινιατούρες και tezhip 
• Εκθέσεις ενδυμασιών της Οθωμανικής περιόδου και αντικειμένων από γυαλί 
Το Πολιτιστικό και Γαστρονομικό δεκαήμερο της Τουρκίας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών του Astir Palace να ενσωματώσει έθνικ κουζίνες και να φέρει σε επαφή το Αθηναϊκό κοινό με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου