Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

"Κόβει" αεροπλάνα και θέσεις εργασίας ο Thomas Cook


Έξι αεροσκάφη και 250 θέσεις εργασίας στην αεροπορική εταιρεία "κόβει" μέχρι το τέλος του έτους ο Thomas Cook. Η ανακοίνωση, που έγινε στο προσωπικό χθες, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το προσωπικό που εργάζεται στο Μάντσεστερ αν και όλες οι βάσεις θα επηρεαστούν. Την ίδια στιγμή η εταιρία είναι σε συνομιλίες με το προσωπικό σχετικά με την επέκταση των ωρών εργασίας τους στα κέντρα κλήσεων. Ο Thomas Cook ζήτησε από 400 υπαλλήλους που εργάζονται επί του παρόντος έξι ημέρες την εβδομάδα από τις 8 π.μ. έως 8 μ.μ., να εξετάσει εργάζονται επτά μέρες την εβδομάδα, kai μέχρι τις 10μμ.


Όλες αυτές οι περικοπές και οι αλλαγές στο ωράριο εργασίας αποτελούν μέρος της στρατηγικής που ανακοίνωσε η εταιρία το Μάιο.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Mainstream Ian Ailles δήλωσε: «Η μείωση του στόλου είναι ένα μέτρο στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής και λειτουργίας επισκόπηση των δραστηριοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και καταδεικνύει την αποφασιστική δράση που αναλαμβάνουμε για τη βελτίωση της κερδοφορίας των βρετανικών επιχειρήσεων μας. Από τα έξι αεροσκάφη, τρία Α330 θα επιστραφούν στην εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης, ένα Boeing 767 θα μεταφερθεί στην γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor της Thomas Cook και ένα τέταρτο A330 θα μεταβιβαστεί στην Thomas Cook Βόρεια Ευρώπη". Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η μείωση των αεροσκαφών δεν σημαίνει ότι θα μειώσει το συνολικό δυναμικό για το καλοκαίρι του 2012.

Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο φετινός χειμώνας θα έχει μέιωση όγκου κατά 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου