Εγκαινιάσθηκε η 80η ΔΕΘ από
τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Καταλύτη δημιουργίας, ως σταθερό μοχλό ανάπτυξης και ως εκφραστή της εθνικής μας οικονομικής εξωστρέφειας, και μάλιστα σε μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση, χαρακτήρισε την 80η ΔΕΘ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αποψινή τελετή εγκαινίων στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».
Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως μέσω των εγκαινίων της ΔΕΘ έχει την ευκαιρία να αναδείξει τον οικονομικό δυναμισμό της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. «Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία μού επιφύλαξε το μεγάλο προνόμιο να εγκαινιάζω, με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την εμβληματική 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» σημείωσε, ενώ ευχήθηκε τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ να γίνουν υπό συνθήκες αδιατάρακτης δημιουργίας και ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής.
Από την άλλη πλευρά είναι άξιο απορίας τοι γεγονός, ότι ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να αναφερθεί στον Τουρισμό.
Τη διαπίστωσή της πως η Έκθεση του Σεπτεμβρίου αντέχει στην κρίση, με τη στήριξη των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των πολιτών μετέφερε από το βήμα των εγκαινίων η πρωθυπουργός, κ. Βασιλική Θάνου. «Επί 80 χρόνια, η ΔΕΘ παίζει σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας, που αλλάζει και ανανεώνεται ανάλογα με την ιστορική συγκυρία.
Ήταν το παράθυρο της Ελλάδας στον κόσμο της τεχνολογίας, εγχώριας και εισαγόμενης, παραμένει ένα σημαντικό ραντεβού καινοτομίας και μια μοναδική ευκαιρία για προβολή και δικτύωση των επιχειρήσεων» σημείωσε.
Τόνισε δε πως η ΔΕΘ δίνει το στίγμα ότι η Ελλάδα αντέχει, δημιουργεί και αναπτύσσεται, ακόμα και στα δύσκολα.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Φίλιππος Τσαλίδης, τόνισε πως ο κόσμος της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας είναι παρών στη 80η ΔΕΘ.
Μια μεγάλη γιορτή που θα συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με την τεχνολογία, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την εξωστρέφεια είναι η φετινή 80η ΔΕΘ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως περισσότερες από 900 επιχειρήσεις καλύπτουν 17 περίπτερα στη φετινή διοργάνωση.
«Στον μεγάλο στόχο ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας η ΔΕΘ-Helexpo με την τεχνογνωσία και την δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μπορεί να γίνει η πλατφόρμα επικοινωνίας του ελληνικού επιχειρείν με τη μεγάλη παγκόσμια αγορά» επισήμανε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έλευση των αντιγράφων των «Μαγεμένων» στη Θεσσαλονίκη, 151 χρόνια μετά την αρπαγή τους, χαρακτηρίζοντας τα μνημειώδη γλυπτά πολιτιστική κληρονομιά μεγάλης αξίας τόσο για την πόλη όσο και για την Ελλάδα.
Την έκθεση των «Μαγεμένων» στο περίπτερο 3 είχε εγκαινιάσει νωρίτερα η πρωθυπουργός, εξαίροντας την πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και τη στήριξη των φορέων που συνέπραξαν, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «κάποτε μπορεί να έρθουν και τα πρωτότυπα».
Θεσσαλονίκη: Μονόδρομος για την Ελλάδα η πορεία μέσα στην Ε.Ε. και στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην 80η ΔΕΘ
«Η Ελλάδα και ο λαός μας δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό όρους σταθερής Δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, πέρα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο προς το άγνωστο και την αβεβαιότητα"», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του με την οποία εγκαινίασε την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", ενώπιον της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.
Το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον επιτάσσουν ότι η πορεία της χώρας δεν μπορεί να είναι άλλη από την ευρωπαϊκή μας πορεία, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και απευθύνθηκε στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σημειώνοντας: "Την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας οφείλουν να φέρουν σε πέρας ενωμένες, πέρα κι έξω από τις επιμέρους πολιτικές διαφορές τους, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που έχουν επιλέξει τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό. Μια πορεία που, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη, ύστερα μάλιστα από την πικρή εμπειρία της τρέχουσας συγκυρίας".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στο ερώτημα που διατυπώνεται το τελευταίο διάστημα, αν αξίζει τον κόπο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτά τα προβλήματα που έχει, και δήλωσε πως αξίζει και πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη και να αγωνιστεί μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς για να την αλλάξει.
"Ακούγονται ορισμένες φωνές, ευτυχώς μεμονωμένες, που διερωτώνται: «Αξίζει τον κόπο αυτό το ευρωπαϊκό μέλλον, μέσα σε μιαν Ευρώπη που έχει αυτά τα προβλήματα, αυτή την έλλειψη αλληλεγγύης, την έλλειψη κατανόησης εν πολλοίς;» Υπάρχουν και ακραίες φωνές που ζητούν ν’ αρνηθούμε ως και την ευρωπαϊκή κληρονομιά μας", είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε: "Το ν’ αποδεχθούμε, όμως, μια τέτοια προοπτική θα ήταν σαν να αφαιρούσαμε από το ευρωπαϊκό ψηφιδωτό της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού τις δικές μας ψηφίδες, οι οποίες εναι εκείνες -συμφωνούν σε αυτό όλοι οι ιστορικοί- που σχεδιάζουν το περίγραμμα, φτιάχνουν τον αρμό, δίνουν ρυθμό στο νόημα του σχεδίου.
Η απάντηση λοιπόν που ταιριάζει στο άκρως επιφανειακό αυτό ερώτημα είναι ότι όταν ανήκεις σε μία δημοκρατία και έναν πολιτικό πολιτισμό, τον δυτικό πολιτισμό, όταν ανήκεις σε μιαν οικογένεια, στην οποία έχεις συμβάλει προκειμένου να δημιουργηθεί, μέσ’ από το Πνεύμα, μέσ’ από τον Πολιτισμό, μέσ’ από την Δημοκρατία, όταν ανήκεις λοιπόν στην Ευρώπη, μένεις στην Ευρώπη.
Και αγωνίζεσαι, από κοινού με τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, να την αλλάξεις για να ξαναγυρίσει στις ρίζες της και να καλύψει τόσο το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα, το οποίο σήμερα εμφανίζει". Επεσήμανε δε, ότι η εμμονή της Ε.Ε. στην αδιέξοδη λιτότητα έχει οδηγήσει σ’ άκρως επικίνδυνη διεύρυνση των ανισοτήτων κι έκρηξη της ανεργίας, ιδίως των νέων και, κυρίως, των νέων με υψηλό επίπεδο μόρφωσης, προκαλώντας έτσι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο «επιστημονικής προσφυγιάς», αλλά, έσπευσε να υπογραμμίσει πως "σε καμιά περίπτωση δεν την εγκαταλείπεις, θεωρώντας νομοτελειακές τις, όποιες, σημερινές εσφαλμένες επιλογές της".
"Αυτό σημαίνει το ότι σήμερα η Ελλάδα δίνει αγώνα για να μείνει στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, όχι γιατί δεν ξέρουμε τα προβλήματά της, όχι γιατί δεν ξέρουμε ως λαός τι έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και από τα λάθη της Ευρώπης, αλλά γιατί εκεί είναι το μέλλον μας", είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Τα άψυχα σώματα στις ακτές της Αλικαρνασσού στοιχειώνουν τη συνείδηση της "αμέριμνης" Ευρώπης, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως και στην περίπτωση του μεταναστευτικού, η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Ας αναλογισθούμε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό: Θα μπορούσε, άραγε, η Ελλάδα ν’ αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, το μείζον πρόβλημα ασφάλειας και, ιδίως, Ανθρωπισμού και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Δίχως να υποτιμά κανείς την ολιγωρία των ευρωπαϊκών θεσμών να εφαρμόσουν εγκαίρως και πλήρως το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008.
Μ’ άλλες λέξεις μόνο σε συνεργασία με τους Λαούς και τους Θεσμούς της Ευρώπης, και πάνω στη βάση των αρχών και των αξιών του ως άνω Συμφώνου, η Ελλάδα μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αυτή την άνευ προηγουμένου έκρηξη των μεταναστευτικών ροών, υπό όρους που ταιριάζουν στην Ιστορία της και τον Πολιτισμό της. Δηλαδή, υπό όρους που εγγυώνται και την ασφάλειά της, αλλά τον πλήρη σεβασμό των αρχών του Ανθρωπισμού, ιδίως δε των κάθε είδους Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", παρατήρησε.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα.
Από το βήμα της 80ης ΔΕΘ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα προς την γειτονική ΠΓΔΜ λέγοντας ότι "η ελληνικότητα της Μακεδονίας γίνεται, προϊόντος του χρόνου, τόσο περισσότερο αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη όσον οι συνήθεις υπότροποι παραχαράκτες και κιβδηλοποιοί της ιστορίας ευτελίζονται προοδευτικώς, υπερβαίνοντας πια τα όρια της γραφικότητας.
Κάτι το οποίον οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της η διεθνής κοινότητα, εφ’ όσον θέλει να διατηρήσει το κύρος και την αξιοπιστία της".
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι θεωρεί "μεγάλο προνόμιο" το γεγονός ότι η τρέχουσα πολιτική συγκυρία το έφερε να εγκαινιάσει την επετειακή 80η ΔΕΘ, διότι του δόθηκε η ευκαιρία να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, και να αναδείξει τον οικονομικό δυναμισμό της Βόρειας Ελλάδας.
"Η όλη πορεία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνιστά ένα υπόδειγμα, το οποίο μας επιτρέπει -αν δεν μας επιβάλλει- να κάνουμε μιαν ασφαλή αποτίμηση κι εκτίμηση της όλης οικονομικής πορείας της χώρας μας", τόνισε και στάθηκε σε δύο σταθμούς - ορόσημα της πολύχρονης διαδρομής του θεσμού.
Το πρώτο, το 1961, ύστερα από την υπογραφή, στις 9 Ιουλίου του έτους αυτού, της συμφωνίας σύνδεσης της Ελλάδας με την τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την μορφή τελωνειακής ένωσης, σε συνδυασμό με την ειδική πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου. "Βλέπομεν την Χώραν σας ως το λίκνον του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Πώς θα ήτο δυνατόν να συλλάβωμεν μίαν ευρωπαϊκήν κοινότητα άνευ της Ελλάδος;", ανέφερε στην ομιλία του, την ημέρα εκείνη, ο τότε αντικαγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Λούντβιχ Έρχαρντ.
Ο κ. Παυλόπουλος επικαλέστηκε τις δηλώσεις Έρχαρντ για να πει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι νοητή, κατά τον προορισμό της, δίχως την Ελλάδα" και πρόσθεσε: "Ουδείς, άλλωστε, μπορεί να παραγνωρίζει ότι οι εμπνευστές των Ευρωπαϊκών Θεσμών οραματίσθηκαν την μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση στηριγμένη στην τρισυπόστατη κληρονομιά της: Ήτοι εκείνη της Ελλάδας, για το πνεύμα του πολιτισμού και της ελευθερίας, της Ρώμης, για την κρατική δομή που υπερασπίζεται την Res Publica -μ’ άλλες λέξεις το συγκεκριμένο κάθε φορά δημόσιο συμφέρον- και την Χριστιανική διδασκαλία, για τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης".
Το δεύτερο ορόσημο είναι το 1977, "δηλαδή το έτος που σήμανε -μέσ’ από την καθοριστική συμβολή του κορυφαίου Μακεδόνα ηγέτη και πολιτικού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος διαμόρφωσε έτσι το νέο όραμα του εθνικού μας μέλλοντος- την δρομολόγηση της πλήρους και οριστικής ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση και τον στενό πυρήνα της, την Ευρωζώνη.
Και τούτο διότι το 1977, με το ν. 735/1977, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, από δύσκαμπτο οικονομικώς κι επιχειρηματικώς ΝΠΔΔ, μετατρέπεται σε σύγχρονη ανώνυμη εταιρεία".
Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ που θα τα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός που θα έχει εκλεγεί, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε έναν διαφορετικό βηματισμό και θα έχει ξαναβρεί την αισιοδοξία της.
Παρέστησαν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, οι υπηρεσιακοί υπουργοί Ν. Χριστοδουλάκης, Αντ. Μανιτάκης, Ελ. Παπαγεωργόπουλος, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Φ. Τσαλίδης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η πρόεδρος της ΕΤΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτικας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, κ.ά..
Στην 80η ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας
Τον ρόλο της Έκθεσης ως βαρόμετρου της οικονομίας υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
Εξήρε δε τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, γιατί κατάφερε σε αντίξοες συνθήκες η φετινή διοργάνωση να έχει το αυξημένο κύρος που απαιτεί η επέτειος των 80 χρόνων της, με ενισχυμένα εκθεσιακά μεγέθη και αυξημένο ενδιαφέρον από τον κόσμο.
Στην ανοδική πορεία των οικονομικών και εκθεσιακών μεγεθών της ΔΕΘ-Helexpo τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τάσος Τζήκας, ενημερώνοντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα για το στοίχημα διεθνοποίησης που έχει θέσει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας.
Στο πλούσιο πρόγραμμα της 80ης διοργάνωσης, με ειδική αναφορά στις «Μαγεμένες» και στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία με τους φορείς της πόλης.
Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στην 80η ΔΕΘ και επισκέφθηκε το Ελληνορωσικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, την ΕΥΑΘ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, το υπουργείο Εξωτερικών (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού), το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας), την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον ΣΒΒΕ, την ΕΡΤ 3, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή), την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, το Enterprise Greece, την ΟΛΘ ΑΕ, το ΕΒΕΑ και τις «Μαγεμένες». Μάλιστα στο ΕΒΕΑ, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΘ-Helexpo και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, από τους προέδρους των δύο φορέων, κ. Τάσο Τζήκα και κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη ξενάγηση του στις «Μαγεμένες» ενημερώθηκε αναλυτικά για την ιστορία των τεσσάρων αμφίπλευρων γλυπτών.
Η Εθνική Τράπεζα στην 80η ΔΕΘ
Τους στενούς δεσμούς της Εθνικής Τράπεζας με τη ΔΕΘ-Helexpo ανέδειξε η πρόεδρός της, κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη σημερινή της συνάντηση με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα.
Η σημαντική συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και υλοποιείται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της ΔΕΘ-Helexpo για «συμμαχίες» με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας, σε μια προσπάθεια μεγέθυνσης του εθνικού εκθεσιακού φορέα και δημιουργίας συνεργιών προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική αποτελεί την Επίσημη Τράπεζα της Έκθεσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσίασαν στην κ. Κατσέλη τον σχεδιασμό του εθνικού εκθεσιακού φορέα για τις εκθεσιακές υποδομές, τις διεθνείς συνεργασίες και τις κλαδικές εκθέσεις.
Μάλιστα, επισήμαναν τον ζωτικό ρόλο που παίζει η Έκθεση για την τοπική οικονομία, με πολλαπλασιαστικά οφέλη που διατρέχουν όλα τα πεδία δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας τους.
Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στην 80η ΔΕΘ με δικό της περίπτερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου